Recept på kokosräkor i röd curry

1 kg stora räkor med skal eller ca 400 g skalade
2 paprikor (gärna i olika färger)
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl Kelda Kokos
1 dl lätt créme fraiche
färsk koriander eller persilja


Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, Kelda Kokos och créme fraiche till såsen i en bunke. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.

Räkorna går alldeles utmärkt att byta ut mot kyckling :)

1:a advent!

Idag är det första advent, nedräkningen till jul har börjat! Ikväll när det är mörkt och mysigt ska vi åka in till stan och kolla på julskyltning och gå på Liseberg. Det finns nog inget som kan få en i så bra julstämning som Liseberg vid jul! Så fram tills dess är det plugg som gäller, det har blivit alltför lite av det denna helgen. Känns väldigt stressande!

Igår kväll när jag satte mig härinne i sovrummet vid datorn, hörde jag massor med mopedljud utifrån och tänkte att de där människorna som brukar hänga vid affären här nere nog har fått spratt igen. Tittade ut genom fönstret och vad ser jag? Jo, jag ser FEM, javisst hela FEM postmopeder, ni vet såna där med en stor gul låda framför styret där posten ligger i. Kan ni tänka er hur det såg ut? De kör racer på vändplanen här nere och åker och sladdar och kör runt alla lägenheterna, HELT GALET! Hur fasen kan man få tag på FEM stycken postmopeder bara sådär? Så jag blev faktiskt lite förbannad och ringde och tipsade polisen och det visade sig att det var FLERA andra som också hade ringt in och tipsat om det. Jaa, det var helt galet i alla fall!

Igår kväll lagade jag mat. Jag gjorde ett nytt recept som jag verkligen kan tipsa om, nämligen räkor med grönsaker i kokos röd curry. Johan tycker det var jättegott, fast vi ska göra med kyckling nästa gång, man blir mättare på det! Kan lägga ut receptet senare när jag har tid.


Först med bara räkor och grönsaker, sedan när allt är klart!


Nu måste jag återgå till pluggandet. Tjingeling!

Paus i plugget

Nu ska jag ta en paus i plugget för att duscha och åka till Stadium o kolla skidjacka. Kände att det faktiskt gick bra med några ekonomiuppgifter så då kan jag lika gärna ta en paus och åka iväg och fixa det och ev. handla lite julklappar också. Skulle vara kul att åka in till stan men vi ska ju in i morgon eftersom det är skyltsöndag! Ska ta en sväng på Liseberg också för det är så himla mysigt där med alla lampor, det är världens julstämning! jaja, in i duschen nu. Tjingeling!


Mina fina julstjärnor!

Julpyssel!

Åkte ju till Backaplan för att köpa lite julklappar, men det jag kom hem med var en kjol till mig och en massa julblommor! Så nu har jag julpysslat ända sen jag kom hem samtidigt som jag lyssnat på Refreshments julskiva. Den ger skön julstämning den :) Nu tänkte jag diska och sen göra mat för jag är JÄTTEhungrig! Tjingeling!


Den här fina (och billiga!!) kjolen fick följa med mig hem :)


Den här har faktiskt JAG gjort!


Vardagsrummet


Johanettusentrehundra


köket

Grannar alltså, ibland undrar man ju..

Jaa, att grannar inte alltid kommer överens är ju rättså välkänt! För någon månad sen eller så så pågick det en grannfejd här i vår trappuppgång mellan några av de boende här. Det var ingen fysisk fejd eller så utan allting skedde på vanligt papper, både dataskrivet och handskrivet, där vissa då gjorde sin åsikt hörd. Då var det några som var irriterade på att någon granne sjöng karaoke hela nätterna. Jag och Johan gick mest och skrattade åt det hela som slutade med att hela 6 lappar satt på anslagstavlan tillslut.
Till saken hör att Johan har sagt X antal gånger att någon av våra grannar sjunger opera och jag har mest skrattat och trott att han skojar. Men just nu så underhåller de mig, så jag måste nog tro på Johan ändå. Det är verkligen inte så att man knappt kan urskilja vad de sjunger utan det hörs klart och tydligt, så de måste verkligen sjunga högt! Som tur är ska jag till Bakckaplan nu och kolla på julklappar innan jag börjar plugga så jag behöver inte plugga till det här eländet. Men jag tycker det är rätt kul, så länge det inte är när man ska sova.. Jaja, på återseende!

Hejdå helg!

Nu är det söndag kväll och helgen har bara rusat förbi. Gårdagen gick i och för sig väldigt långsamt, mest för att jag var galet trött! Men nu är det då redan söndag kväll och en ny vecka i morgon. Nu ska det bli hårda dagar med plugg och träning, ligger efter i skolan känner jag. Jag tror de flesta gör det, men det är alltid skönt att komma i fas! Så nu är det inga undanflykter längre om det inte ska tränas förstås. Läste i Metro att det ger sämre resultat för studenter om man skippar träningen, så jag ska köra på den devisen nu i fortsättningen! Nu ska jag hoppa in i duschen och packa i ordning sakerna till morgondagen så det blir klart. Tjingeling!

Fools Gold

Nu, klockan 20.45 en lördag, ska jag lägga mig i sängen och kolla på en film. Jag hoppas att det fungerar att bränna Fools Gold, johan håller på med det nu, för jag vill se någon lättsam film som jag inte sett innan. Så vi får hålla tummarna! Ni får ha en underbar lördagkväll :) Godnatt!


Tiden går sååå långsamt!

Jag är så fruktansvärt trött och seg, dagen har gått jättelångsamt! Johan och jag tog bilen och parkerade den vid skolan för att sedan gå bort mot Eriksberg längs vattnet. Det är så himla fint med alla nybyggda lägenheter precis vid vattenet och idag var det jättemycket folk ute på promenad! Johan var lite skeptiskt som vanligt innan vi väl åkte, men sen var han rätt imponerad över de grymma lägenheterna och det sköna vädret. Skönt var det i alla fall!


(klicka på bilderna)

vi gick och köpte pizza förut för jag blev så sugen på det och hade absolut ingen lust att laga mat. Det var jättegott för det var jättelängesen som jag åt det sist! Sitter och slöar lite här nu, men ska snart diska och greja tänkte jag. Sen blir det nog att krypa ner i sängen och kolla på en film eller något. Är sååå slö idag! Men vi hade ju så himla kul igår och dansade järnet så jag får vara slö idag :) Ska åka in till skolan i morgon en stund också, lika bra att göra det så man får någonting gjort. Då kanske jag skulle passa på att träna också? Jaja, ska diska nu i alla fall. Några fler bilder från gårdagen nedan. Tjingtjing!


(Klicka på bilderna)

Godmorgon lördag!

Jisses, vi hade hur kul som helst igår! Har nog aldrig tagit så mycket kort på en och samma dag, haha. vi röjde på dansgolvet från att vi kom dit tills vi gick hem, alltså i tre timmar! Hoppas de var nöjda med sin födelsedagsfest, vi som var gäster var det i alla fall :) Pappa kom förbi imorse också, på väg ner till Polen. Eller morse och morse, för nån timma sen! Men jag är faktiskt rätt pigg idag, körde varannan vatten igår! Nästa helg är det i alla fall dags för en vit helg. Några bilder från kvällen nedan.. tjingeling!


Såhär ser det ut i en students kylskåp. Ifall någon skulle undra alltså! ;)


Klicka på bilderna!

Powerwalk

Kom inte in till skolan förrän strax efter halv elva idag, fast det var ju väldigt behövligt med lite sovis och att kunna slappna av lite. Vi satte oss med massor av energi till att göra klart laborationsrapporten, men energin tog slut framåt eftermiddagen så det är fortfarande lite kvar att göra. Vi tänkte delegera det sista till de som inte gjorde så mycket. Jag blir så trött på mig själv när jag blir seg och sömnig i skolan och sitter med någon rapport eller så. Jag får jättekort stubin och irriterar ihjäl mig på alla som inte gör något och så blir jag som en annan kärring! Ibland bli jag det med all rätt, fast många gånger blir jag det bara för att jag är trött, men jag menar, alla andra är väl också lite trötta för det mesta eller?

När vi var klara skulle jag egentligen iväg och träna, men både jag och Ida var trötta så vi bestämde oss för att ta en Powerwalk upp på Ramberget istället. Jag har nästan aldrig sett något så fint. Man såg HELA Götebrog, hur häftigt som helst. Nästa gång ska jag ta med kamera och ta kort. Det är bra nu när det är någon som hittar lite runtomkring som kan guida lite, haha.

Imorgon ska två killar i klassen ha födelsedagsfest ute på ett ställe i stan, så jag ska dit såklart. Det kommer nog blir kanon! Denna gången har jag ju min kamera hemma så den åker absolut med så jag kan vimmelfota lite :) Det är såå kul när man vaknar på morgonen och kollar på bilderna på datorn och inser att de flesta korten man trodde var KANONsnygga verkligen är jättefula. Men det är väl det som är charmigt också antar jag! Ska i alla fall ha på mig kjolen som jag skulle lämna tillbaka men som jag bara RÅKADE (jaa, jag looooooovar) riva av prislappen på på lördagen när jag provade den för 40:e gången hemma. Men den är helt PERFEKT så den ska användas i morgon i alla fall, samt någon snajsig topp till. Det kommer nog bli askul! Jag och Ida ska in till stan och fixa diverse, bland annat lämna tillbaka ett par spetsleggnings som var askassa, för stora på bredden och för korta. Hur tänker dom att vi vanliga människor ser ut egentligen? Sen ska vi åka hem hit och fixa till oss lite, behövs ju inte såååå mycket för vi är ju så söta ändå ;) hehe, skämt och sido, byta kläder och på med partystassen och så ska Johan bjuda oss på Tacopaj också! Jisses Amalia, tackar tackar babe :) Man måste ju ändå ta och fylla magen innan man ska ut och ta en svängom, annars går det aldrig åt rätt håll!

Nej, men oj så mycket jag skrivit! Orkar ni verkligen läsa allt strunt jag skriver?? Man undrar ju.. :) Ska plocka i ordning på min tvätt nu och sen är det läggdags. Godnatt folkens :)

Sovmorgon.

Idag tog jag sovmorgon, var sjukt trött igår så jag kände att det behövdes. Sitter alltså fortfarande hemma, men ska alldeles snart slänga på mig kläder och göra mig i ordning. Tänkte passa på att träna på vägen hem idag också. Känns så kul nu när man har kommit igång! Haha, i måndags tror jag det var, när det regnade så mycket och blåste nästan storm, så låg det fyra (tror ajg det var) trasiga paraplyn kastade på den korta korta vägen till bussen! Jag började småskratta för mig själv eftersom jag sagt så många gånge att paraply inte fungerar här nere när det regnar. Fyra stycken, ojoj! haha. Jaja, nu ska jag göra mig i ordning. Tjingeling!


Det BLÅSER!

Jisses, när jag vaknade i morse så skallrade fönstrena för att det blåste så mycket. Och regnade såklart! Annars skulle det ju inte vara Göteborg. Som en i min klass sa när vi pratade om att plugga utomlands och i just Skottland:

Alltså, jag tänker såhär.. Om det blåser och regnar så här mycket i Göteborg, hur mycket lär det inte göra det i Skottland då? Ska man åka dit kan man ju egentligen stanna kvar här!

Och så är det ju, ända sen jag flyttade ner hit har det blåst, varit grått och regnat. Det har såklart varit fina dagar med, som hela maj till exempel när jag satt på balkongen och sög i mig alla solens strålar efter en grå och trist vinter utan snö. MEN, den största delen av året är det ändå sånt här skitväder. Man kan ju för sjutton inte ens ha paraply för antingen går det sönder eller så orkar man inte hålla i det för att det blåser så mycket. Jag önskar jag kunde spela in dessa vinande ljud, så ni får höra. Ni sitter säkert och tror att jag överdriver, men det göra jag INTE! Om vädret bara kunde vara lite bättre skulle jag faktiskt trivas rätt bra här. Vädret inverkar rätt mycket på ens humör egentligen, man blir genast glad om man vaknar och det är blå himmel och sol, en sån där fin höstdag. Men idag vaknar man och hör att det regnar, då blir man TRÖTT TRÖTT TRÖTT!

Ojdå, vad klockan blev mycket! Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska jag plugga en timme innan jag åker till skolan (där det blåser ÄNNU mer än här efter som det ligger vid vattnet). Ha en bra dag! Tjingeling! 

Blir nog en tidig kväll ändå...

Tänkte ju att jag skulle plugga efter maten, men efter att ha ätit och pratat med mamma i telefon så är klockan redan tio! Får nog ta och borsta tänderna och krypa ner i sängen tror jag, är ju så trött. Beror nog mest på att det blir så mörkt fort nuförtiden. Usch, känner redan att jag börjar få träningsvärk i ryggen. Egentligen är det ju inte usch, utan det är ju sådär "ontskönt" på något sätt, man känner att man har uträttat någonting bra. Imorgon blir det dock vila och på onsdag träning igen. Ska försöka att inte slita ut kroppen så jag blir förkyld på en gång, som jag alltid blir annars! Men det är ju så kul när man känner att det ger resultat och man vill ju bara mer mer mer då! hehe. Jaja, dags för sängen :) Godnatt!

Hungrig som en varg.

Just nu är jag hungrig som en varg! Johan lagar mat, han fick det uppdraget idag. Han fick för sig att göra schnitzel så jag överlämnade precis allt åt honom eftersom jag aldrig gjort det i hela mitt liv! Men det blir nog gott :)
Imorgon har jag sovmorgon, börjar halv elva. Har inte bestämt mig än för om jag ska åka in till skolan innan och plugga imorgon eller plugga hemma. Plugga blir det i alla fall, inget snack om saken! Har så sjukt mycket nu, som jag sagt mijloner gånger tidigare.
Var och tränade efter skolan, hade tänkt springa 40 minuter igen, men alla springmaskiner var upptagna! Och jag gillar inte de där trampmaskinerna. Så jag körde ett ordentligt pass överkropp istället och sprang en kvart på slutet. Känns redan i mina armar, lär väl inte kunna röra dom imorgon! Nehej, nu ska jag hoppa in i duschen. Här kommer en bild på mina FINA FINA vantar! Har ju äntligen min kamera nu, så det kommer komma mycket bilder nu igen. Tjingeling!


Fina, åh så fina!

Ny vecka, ny energi?

Jaa, då är det måndag. Igen! Det känns som om dagarna och veckorna bara rusar iväg. Kommer livet alltid gå så här fort? Då är det verkligen viktigt att man tar tillvara på dagarna och gör det man vill i livet! Idag börjar vi inte förrän halv tio bestämde vår lärare i fredags. Vi skulle bara få tillbaka rapporterna och inte ha någon föreläsning så jag antar att det var därför. Det var tur för mig att vi hade lite sovmorgon idag för jag hade toksvårt att somna igår. Gick och la mig, gick upp, kollade på TV, tog en knäckemacka, gick och la mig och vände och vred på mig tills jag äntligen kunde somna. Jag tror att jag vände på dygnet i helgen med sena kvällar och sena morgnar! Men nu har jag vänt tillbaka hoppas jag. Har precis käkat frukost, en tallrik med A-fil och äppelbitar och en kopp kaffe. Fil med äppelbitar är verkligen grymt gott, men man hinner bara fixa det när man har lite tid på sog på morgonen. Skala, dela, hacka i mindre bitar... Det tar en lite stund ändå. Idag är det dags för träning igen, efter en helg på latsidan. Ska förbi SATS på vägen hem och springa tänkte jag. Jag skulle verkligen vilja springa ute, men det är kallt och tråkigt när det blir så mörkt ute. Jag och Johan har ju äntligen lärt oss springa ihop nu, haha! Vi ska allt se vem som gör bäst från sig i Göteborgsvarvet ;) Jag har inga förhoppningar om att vinna över honom, men jag ska ta mig i mål i alla fall! Och duktiga Emil, som måste vara sjukt sliten nu, tog sig ju i mål i Novemberkåsan på en hedrande 29:e plats totalt och 9:a bland juniorerna. Och det var första gången han körde! Jag förstår fortfarande inte hur man orkar, man måste väl utöver att vara tränad ha en enorm dos envishet antar jag! Hur som helst var det mycket bra gjort :) Nehej, nu ska jag ta och sätta fart här. Måste ju packa klart väskan och få med mig alla jädrans böcker vi har. Det blir inte lite att släpa på kan jag säga! Ha en bra dag, tjingeling!


Såhär skulle jag hemskt gärna ligga i värmen igen :)

Sitter och harvar med ekonomi.

Sitter och sammanfattar Industriella ekonomin nu. Vi ska boka grupprum i morgon och gå i genom alla kapitel vi läst. Det känns som att det är dags att börja nu om man ska ha en chans att kunna nöta in allting! Det är verkligen sjukt mycket att plugga in, känner mig helt överöst med böcker och plugg. Helgen har gått väldigt fort, har varit väldigt skönt att ha gjort någonting hela tiden så man inte har behövt haft ångest för plugget. Men nu är det dags att ta tag i det igen. Tänkte nog inte sitta längre än till max halvåtta ikväll, det är ju trots allt söndag! Veckan kommer nog bli hård känns det som, så det är bäst att ladda. När Johan kom hem förut lagade jag spaghetti och köttfärssås, det blev väldigt gott :) Han sitter och spelar och pratar med Martin eller/och Jakob nu. Jaja, dags att fortsätta nöta. Fick min kamera nu också, jihaa! Några bilder på första snön kommer nedan. tjingeling!






Söndag, imorgon börjar allvaret igen.

Gormiddag söndag! Kom inte upp ur sängen förrän elva, vilken lyx :) Det värsta är att hela dagen går utan att man får någonting gjort, haha. Det är sooool ute, funderar på att gå en prommis och handla på vägen hem. Babe kommer ju hem idag, så jag har lovat att göra mat när han kommer! Igår fick jag besök. Ida, Fredrik, Rickard och Marcus kom förbi en sväng. Vi lagade kycklingsallad, spelade lite PS3 och kollade på Matrix. Jag var tydligen den enda som inte sett den, igår insåg jag varför! Det var inte riktigt min smak på film, men det är ju alltid trevligt att prata sig genom halva filmen, då överlever man ju ändå :) Nehej, nu ska jag fixa i ordning här och ta mig ut i det fina vädret. Tjingeling!

Nu känner jag mig som en ny människa!

Har precis duschat och känner mig som en ny människa! Oj, så skönt. Jag håller tummarna för att det går bra för Emil idag/inatt. Ska ringa Babe sen och få en uppdatering! Jag tycker det känns grymt coolt att han kör kåsan, inte alla som gör det liksom!

Ska bränna några skivor och börja plocka i ordning tänkte jag. Jag hoppas Babe har Nero på sin dator så att jag kan installera det på min. Jag hade två olika nero förut, men inget av de fungerade. Konstigt! Jag bjuder på tre bilder från igår också. Min kamera kommer hem i morgon, tack tack patrik! Igår agerade ida vimmelfotograf :) Tjingeling!


Christian, Ida och jag


Jag och Ricky


Rikard och Ida skakar rumpa så det ryker! :)

Ojoj, vad seg jag är!

Hade jättekul igår, kom hem vid kvart i fyra! Är faktiskt inte bakis idag, mer än att jag är jätteseg och trött. Ska ta och städa lite och hoppa in i duschen tänkte jag. Lyssnar på Bandit Rock på radion och duggar med! Det blev faktiskt helt okej väder nu helt plötsligt, kanske tar en promenad? Vem vet, vem vet? Tjingeling!

Håll tummarna imorgon!

Imorgon ska Johans lillebror Emil köra Novemberkåsan, så då måste vi hålla tummarna!! Jag hörde i samband med förra årets kåsa att Linda Skugge (tror ajg det var) sa att kåsan endast skapades för att männen skulle ha någon form av motsvarighet till kvinnornas förlossning! Haha, det tyckte jag var roligt! Hoppas det går bra i morgon i alla fall! Och babe, du får heja extra mycket för mig med :)

Jag är nästintill klar nu, det blev rakt hår ändå. Måste förbi mataffären och köpa apelsinjuice också. Det ska bli kul ikväll faktiskt!


I did it!

Jag gjorde det, jag klarade båda tentorna! Idag ska det ta mig tusan firas :) Fick bra resultat på båda faktiskt, och på APU:n har jag chans på 5:a om vi får bra resultat på rapporten. Idag är jag glaaaaad!

Skulle gå och köpa en BILLIG svart kjol, med lite högre midja för jag har så himlans många färgade partytoppar men ingen svart kjol att ha till. Jag köpte två stycken på BokBok för jag visste inte vilken som passade bäst. Jag ska bara behålla en dock, det är tur att det finns öppet köp! Måste ju prova ihop med toppen jag ska ha, när jag väl bestämt mig för vilken. Jag kände att jag kunde unna mig en partykjol idag :) Nej, nu måste jag gå och göra mat och sen göra mig i ordning. Funderar på lockigt hår idag och det tar ju tid så då måste man väl börja... Tjingeling!

Godmorgon fredag!

Usch, idag var det segt att gå upp ur sängen. Det blir nog så när man har haft sovis tre morgnar i rad! Även om det oftast bara handlar om en halvtimme så känns det alltid bättre att vakna av sig sjäkv och gå upp. Sitter och åter frukost nu, kaffe och A-fil med äppelbitar i. Mumsigt! Har jordens träningsvärk i hela överkroppen idag, ajaj. Men det är bra, träningsvärk ska man ha! Idag regnar det också, och mitt paraply (som oftast inte går att använda i alla fall pga blåsten) är i mitt skåp i skolan. Skit också! Idag blir det föreläsningar fram till tolv, sedan rapportskrivning till eftermiddagen nån gång. Sen skulle jag nog med Ida och shoppa present till hennes far! En sväng på stan är ju aldrig fel :) Ikväll vet jag inte vad det blir, men vi bestämde att vi skulle hitta på någonting i alla fall. Det återstår att se helt enkelt! Nej, nu måste jag skynda mig här. Tjingeling!

Borde städa ju..

Borde verkligen börja städa lite, men jag orkar inte. Fastnade här istället. Sitter och pinar mig själv genom att titta på resor till drömresmålet T. Varför gör man det när man bara blir ledsen för? Såå dumt.. Men just nu när det är så mörkt och grått ute, och man vet att det bara blir mörkare och gråare, så önskar man extra mycket. Blää, skit. Nej, nu måste jag göra nåt annat än att sitta här, adjö.


Nu är jag på G igen!

Fick nog blodsockerfall eller nåt efter jag tränat. Började må illa och var allmänt dizzy. Jag brukar bli så om jag tränar på morgonen eller så. Men nu har jag käkat lunch och är på G igen! Så nu ska jag sätta igång och plugga nån timme senare än planerat, hehe. När Johan kommer hem ska vi åka och köpa gummistövlar åt honom. Han ska ju på Novemberkåsan i helgen och då är det ävl lerigt och blött i skogen kan jag tänka mig! ska försöka att få så mycket som möjligt gjort innan han kommer hem. Idag är det faktiskt rätt fint väder, weeei! Tjingeling!

God förmiddag!

Idag är jag ledig, eller rättare sagt: jag har en lektionsfri dag! Jag ska plugga i eftermiddag tänkte jag. När jag vaknade vid åtta idag så hade Johan åkt redan. Kommer inte ihåg om han sa hejdå eller inte, underligt! har haft en skööön morgon, kollat på the tudors. Passar mig som älskar kostymdraman! Har satt på mig träningskläder, ska nämligen ner på gymmet nu. Var ju på SATS igår men då sprang jag bara. Efter det är det dags för plugg!

Igår var vi hemma hos Ricky och käkade tacos. Mycket gott! Sen kollade vi på Madagascar, jag hade ju inte sett den innan. Den var jättebra, så nu kan jag och Johan se tvåan! När vi var på Bondfilmen visades trailern för Madagascar 2 och både jag och johan skrattade som tusan. Så den måste vi se!

Nej, dags för allvaret. På återseende!

Här sitter jag i min ensamhet!


Den här jäkla datorn dårå...

Upptäckte imorse när jag startade datorn att skärmen var lite "grynig" typ. Och så när man kollar på bilder så ser det ut att vara tvärkass kvalitet. Det måste blivit något fel på skärmen antar jag! Fasen, jäkla dator. Det är ju inte så att man vill betala multum för reparation eller nåt, fattig student som man är! Varför kan inte en datorn bara fungera tills den ska kasseras för? Hur svårt kan det va egentligen...? Skitdator. Johan skulle i alla fall kolla på det när han kom hem.

Idag börjar jag ju sent, nice! Ska göra mig i ordning strax och börja plugga lite. Är grått och trist ute idag med, typiskt höstväder. Idag ska jag ta med mig träningskläder igen och träna efter skolan. Har lite träningsvärk men det är bara skönt! Då vet man att det ger någonting. Om jag skulle sätta igång kanske... Tjingeling!

Trötter som vanligt

Är trött, som vanligt! Kom hem för en timme sen, ska sätta mig och läsa lite ekonomi tänkte jag. Det kan man göra även fast man är trött :) Imorgon börjar jag inte förrän 13.15 så då blir det lite sovis igen! Fast jag ska hinna med att plugga lite tillverkningsteknik innan jag ska åka till skolan. Usch, det är så mycket som ska göras...! Adjö så länge!

Tisdag och sovmorgon.

Tisdag igen, och en härlig sovmorgon idag med! Har kollat på ett avsnitt av desperate housewives, druckit kaffe och vaknat till sådär skönt som jag gillar. Idag börjar vi inte förrän jalv elva, så jag ska snart börja göra mig i ordning. Har ekonomi hela dagen, och ett möte med vår engelskalärare efter det. Idag är det tänkt att jag ska plugga mesta delen av dagen, läsa lite när jag kommer hem och sammanfatta. Jag gillar sammanfattningar!

Tränade ju igår, det var hur skönt som helst. Sa också upp mitt gymkort bara så där, har nämligen tänkt börja träna på fysiken med gänget. Det är billigare också, vilket man tackar för som fattig student! Jag och Johan ska ju springa Göteborgsvarvet så vi måste väl sätta igång, annars kommer vi aldirg ta oss runt. Eller han gör nog det, inte jag då... :) Har lite känningar av träningsverk idag, härligt! Ska ta vilodag idag och köra på imorgon igen. Smart det där att ha med sig träningskläder till skolan, då finns det liksom ingen utväg!

Idag är det grått grått ute, trodde nästan det skulle blir fint väder idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret, men icke! Så länge det inte regnar är jag glad iofs. Igår var det storm när jag åkte till skolan, regn och massor med blåst. Jag hade ingen större lust att ge mig ut i det vädret, men vad ska man göra?

Nej, nu är klockan mycket. Tjingeling!

Måndag

så var även denna måndag slut, jisses vad fort dagarna går! Idag tog jag med mig träningskläder till skolan så jag kunde stanna på SATS på vägen hem för att träna. Det var mycket smart gjort av mig för jag kände att om jag varit tvungen att åka hem för att hämta kläder hade jag aldrig kommit ut ur lägenheten igen. Men nu blev det träning iaf, 40 minuter löpning och diverse annan träning. Skönt som tusan!
Idag fick jag en muffins av Rickard också, tackar tackar! Han hade bakat dom alldeles själv, bananmuffins! Jättegoda :)

Tack tack till mormor, morfar och Ulla för vantarna!! Dom är väldigt välbehövliga just nu i det här ruggiga vädret. Nehej, nu ska jag och borsta gaddarna och sen är det sängtajm. Godnatt!


Så var denna helg slut!

Usch, tiden går fort nuförtiden! Det säger bara swosch ;) Igår var det ju Tomten är far till alla barnen, den är sååå bra! Jag och Johan sa just det, att det inte görs några såna svenska filmer längre. Såna som man kan titta på om och om igen! Det är synd, vi kanske bara är inne i en svacka? vem vet, vem vet..
Ska sätta mig och läsa lite skolgöra nu, ska lämna tillbaka en av böckerna till Ida i morgon så jag ska läsa så långt jag hinner/orkar. Jag tycker som sagt att det ända är rätt kul i skolan nu, så det känns lugnt. Även om själva kurserna inte är de roligaste så känner jag att jag trivs i skolan, med vänner, plugg och allt som hör till! Känns tryggt på nåt sätt :)

Imorgon ska jag ta med mig träningskläder till skolan så jag kan träna på vägen hem. Nu finns det ingen återvändo längre! Jag känner att jag får ont i ryggen och blir slö och då är träning perfekt. Som man brukar säga:

"Den som inte tar sig tid till träning får förr eller senare ta sig tid till sjukdom"


Och så ett stort grattis till alla pappor på fars dag! Grattis grattis :)

Nu ska jag göra lite nytta och sen blir det nog en tidig kväll. Nattinatt!

Det där stället alltså..

Japp, imorse begav vi oss iväg och möttes av en låååång kö in i varuhuset. Detta berodde på att vi kom dit tio minuter INNAN det öppnar, typiskt! Det gick rätt fort framtåt när de väl öppnat så det var lugnt ändå. Jag shoppade bara två saker: Tamponger och en epilator/ladyshave. Johan däremot gick loss rejält och kom hem med två fulla påsar med saker. Det var nog på tiden dock, han kände att det var dags att uppdatera och fylla på lite i hans garderob! Mycket fina saker :)

Jag hatar, verkligen hatar, att raka benen så jag provade epilatorn förut och var beredd på att börja gråta för att det skulle göra så ont. Men jag är nog superwoman för det var inte farligt alls, så jag är nöjd! Jippie :)

Nu ska jag gå och äta nåt, våfflor kanske...? Tjingtjing!

Freeport today!

Idag blir det freeport eftersom Johan ska kolla efter kläder och skidjacka. Jag tror att jag har hittat min på Stadium, men eftersom en skidjacka inte är superbillig och att den ska användas några år framöver (samt att jag är en fattig student) så måste jag tänka på saken ett tag till. Har äntligen lärt mig att analysera INNAN man köper någonting för att se om man verkligen behöver det. Mycket bra Josephine :)
Det där stället åker vi till imorgon, kvart i åtta går bilen eftersom det öppnar nio. Och det enda jag ska köpa är som sagt ljus, haha! Skulle vilja ha en fleeceunderställ om det finns också.

Nu står Johan i duschen så jag ska sätta igång och göra mig iordning. Det är så bra här i gbg för det finns en radiostation som heter Bandit som bara spelar rock! Det är inte en enda dålig låt. Så radion i köket står nästan på för jämnan när jag är hemma. Jahopp, på återseende då!

hick hick!

Har fått hicka, bara så där. Och den vill inte ge med sig heller! Jag har nog inte haft hicka på över ett år eller nåt sånt. Det var väldigt länge sen i alla fall! Det är så jobbigt, hela jag hoppar till så fort jag hickar, hick och hopp liksom!

Idag testade jag att laga min favoritmat, kyckling med grön curry och lime. Det blev super! ska ta lite mer currypasta och lite mindre lime nästa gång, annars var det perfekt. Vilken mästerkock jag är, haha! Nu ska jag lägga mig och kolla på "Along came Polly" och försöka få min hicka att sluta. Hur kommer det gå måntro? Nattinatt!

Inga ljus, men..

Det är så typiskt, alltid ska det vara någonting. Slängde mig i bilen och åkte till IKEA för att handla mina favoritljus som ALLTID finns där. Då håller de på att bygga om där så det är allmänt kaos i hela varuhuset och mina ljus finns såklart inte heller. De enda som fanns var vanilj och röda bär, fel fel för mig. Jaha, då blev det en servetthållare och servetter istället, man kan ju inte åka hem från IKEA tomhänt! Åkte hem och parkerade bilen för att direkt slänga mig på bussen och åka in till Lagerhaus i stan. Då håller de såklart också på att vinter/julpyssla så där var de också lite kaos och inga bra värmeljus där häller. Så nu har vi i detta hushåll bestämt att åka till det där stället i helgen (lördag eller söndag, vet inte riktigt än...) för att handla diverse saker. Det är mest Johan som ska handla för omväxlings skull, jag ska bara handla ljus, haha! Så nu har det gått några timmar till spillo denna dag, men det gör inte så mycket. Skönt med lite luft nu när det är så friskt ute! Nu ska jag sätta mig och läsa lite skolgrejer och sen ska jag mysa framför TV:n. Just de, jag ska laga mat också. Allt annat som jag ser som måste göras (städas, dammsugas, allt sånt ni vet) ska jag enbart ignorera för idag är det ju fredag! Som en av mina kompisar önskade att någon skulle resa sig upp och säga idag på Ekonomilektionen:

Nej, nu tar vi och packar ihop våra saker gubbar, det är ju FREDAG!!

Trevlig fredag allihop, kanske blir någon update till. Vem vet? Adios!

En grå och regnig dag som precis NU blev bättre!

Usch, idag är det grått, kallt och REGN här nere i Göteborg. I och för sig inte så ovanligt men vi har blivit bortskämda med rätt så fint väder på sista tiden! Är megatrött idag, ska ta det lugnt med plugget ett par timmar tänkte jag, slappa lite. Igår tappade jag ju mina vantar på bussen och nu såg jag att snälla mormor o morfar skrivit att det kommer ett par nya på posten. Hur gulligt är inte det? och då måste jag ju tacka Ulla också som nästan är en i familjen hon med, eftersom det nog var hon som stickat de. TACKAR TACKAR!
Ska slappa en stund till, sen tänkte jag bege mig till IKEA för min värmeljus är nästan slut. Jag eldar nästan jämt ljus nu när detär så mörkt och jag gillar verkligen deras doftljus! Ett hett tips så här i vintermörkret :)

På återseende!


Nya Bond dårå...

Jaa, vad kan jag säga. Massor med pangpang var det i alla fall! Jag tyckte ändå att den var helt okej att se på, men jag blev nästintill döv. Jisses vad hög volym det var! jag hade nog inte valt en sån här film själv, men vad gör man inte för sin babe? :) Han står för övrigt och diskar nu eftersom han har vanan att skjuta upp det tills det blir massor med disk, haha! Och snart är det dags för tacopaj också, mums.
Idag glömde jag mina fina vantar som jag fått av mormor på bussen. Tusan! Jag har i och för sig haft dom i flera år eftersom jag fick dom när jag hade glömt mina en gång när jag skulle åka till pappa. Och där uppe är det ju kallt så då är vantar ett måste. så då fick jag mormors bättre begagnade och har använt dom ända sen dess!
Nu ska jag plugga lite till, har insett att det är rätt kul när man väl sätter igång. Tur är väl det!

Plugg, sen bio.

Åkte hem efter lektionen och pluggar hemma istället för i skolan som det var tänkt från början. Är så jäkla trött idag så jag kände att jag behövde komma hem och få i mig lite kaffe. Känns som ett bombnedslag här hemma, måste diska, tvätta, städa och massa annat pyssel. Hur hinner man med sånt egentligen? Känner mig helt överöst med plugg till på köpet. Fast som en tröst är ju i alla fall att det känns riktigt kul i skolan nu. Jag gillar känslan när det klickar till och man bara vet att man lär sig saker, kunskap är bra! Och på tal om kunskap och allmänbildning så ska jag få en dos av det ikväll ju. Min mor sa att Bond-filmerna tillhör allmänbildningen och eftersom jag inte sett en enda så är det väl dags för det då! Jag och babe ska gå på nya Bond-filmen idag, ska bli mysigt :) En kompis sa dock att vi skulle ta med öronproppar för att volymen är så hög där. Vad är nyttan med att ha så hög volym på en bio egentligen?? bara önödigt ju. Fast jag har ju ändå så dåligt!
Nu måste jag sätta igång och sammanfatta igen. Skulle vara riktigt skönt med en "5 minuter" som min far alltid säger, men det finns INTE tid till det nu! Tjingeling!



Oj så mycket plugg

Det är så himla mycket plugg redan nu, man kan ju undra om det finns något slut? Hinner inte med allting känns det som, bara massa stress. Imorgon ska i alla fall jag och Johan se nya Bondfilmen, kulkul! Jag är nog den enda som inte har sett föregångarna, har inte riktigt orkat sätta mig in i det än. Känns som om det är en del! men det ska bli riktigt roligt i alla fall! Ska sitta kvar i skolan och plugga på eftermiddagen så sluter vi upp inne i stan vid kvart över fem.

Usch, det har blivit riktigt kallt ute nu på dagarna, riktigt bitande kyla. Fast jag längtar ändå till snön då! Komsikomsi. När jag var hemma var det ju faktiskt snö, eller det kom under de dagar jag var hemma. Härligt :) Det värsta var att jag glömde kameran hemma och där finns det massor av vackra kort, så typiskt mig att alltid glömma något! Fast som vi brukar säga till våra nära och kära: då kommer vi tillbaka en gång till i alla fall :)

Nu ska jag sätta igång och läsa här. Läser några sidor och sammanfattar allt eftersom på datorn. Tänkte att det skulle vara bra! Tjingeling!

RSS 2.0