Just de..

Har skrivit så himla mycket på APU:n den sista tiden att jag har fått alldeles ont i handen. Så idag köpte jag en ny superpenna på vägen hem, kommer passa mig perfekt! Detta betyder att det blir ännu mer skrivande imorgon OCH resten av veckan och allt kommer vara roligare tack vare min nya röda superbra penna!

Nu ska vi titta på film!

Tack och hej, dröm om mig ;)


Nejmen titta, vad små vi var! Kulkul... :)

Äntligen kväll

Idag har det varit en lång dag i skolan. Plugg konstant med lite avbrott för lunch såklart! Men jag har fått väldigt mycket gjort vilket känns skönt. Jag är ju inne i någon konstig fas med massor av energi till att plugga! Imorgon blir det tidig morgon och sen eftermiddag igen, ska försöka gå upp samma tid varje mogon på veckorna för att minska min trötthet, rutiner är bra som sagt!


Jag imorse, jag ser lite trött ut!


Så här mycket breder vi ut oss när vi pluggar! och kolla mina pennor i alla möjliga färger (alla matchar!)



Idag fick jag reda på något väldigt jobbigt. Jag hoppas hoppas att det blir bra, att det går uppåt istället för neråt. Man liksom känner sig så hjälplös här nere, långt bort från där man just nu vill vara. Å andra sidan vet jag att jag inte skulle kunna göra någonting ändå, mer än att vänta och hoppas på att allt blir bra. Usch, känner mig inte redo för detta.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Godkväll!

Mörk morgon.

När min klocka ringde imorse förstod jag först inte att det var den, jag undrade var det var för förfärligt pipande mitt i natten. Så insåg jag att det var min klocka och det var dags att gå upp, snacka om sleepwalking! Kom ut i hallen och det är nästan kolsvart i lägenheten. Jag tycker hösten är mysig när det är lite regn blandat med sol och mörka kvällar då man kan tända ljus, men just mornarna som är så mörka är lite jobbiga. Det tar dubbelt så lång tid att vakna till ju!

Idag går jag ända till fem, ska pluggs APU nu innan lektionen halv elva och efter det har vi en håltimma till tre och då blir det mer plugg. Det  känns som om jag kommit in i någon fas där jag inte tycker det är jobbigt att plugga mycket och länge och detta borde jag nog ta till vara på! Haha.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen är det buss till skolan som gäller. Ha en bra dag!

Kvällsplugg

Japp, jag bestämde mig för att det blir en timme plugg till. Har ändå ingenting annat att göra, då kan man ju lika gärna lära sig något. Kollade förresten på två (!) dokumentärer om hur jorden bildades och allt runtomkring i helgen. Det gick inte att slita sig, de var jättebra :) Men nu är det alltså plugg som gäller och sen en rätt så tidig kväll! Godnatt!

Godkväll folkens!

Idag har jag fått riktigt mycket gjort i skolan och mer ska det bli imorgon! Börjar inte förrän halv elva då, men ska åka til tidigt ändå. Köpte ett fint litet rosa anteckningsblock idag som jag ska sammanfatta det viktigaste i APU:n så slipper man bläddra i den gigantiska boken hela tiden när tentaplugg infinner sig. Det tycker jag är skönt samt att jag lär mig massor under tiden! Katchiiiing ;)


Här ser ni bl.a. mitt nya fina rosa block som inom en snart framtid kommer vara FULLT med "bra-att-veta" saker till tentan! Och så jag då, i mina nya "jag ser så smart ut"-glasögon ;) (klicka för att förstora)


Idag käkade vi våfflor till kvällsmat. Oj så onyttigt men ack så gott! Först var jag ju tvungen att införskaffa både smet och järn, och efter det blev det de godaste våfflorna på länge! Detta påminde mig om dagarna i Norge, favoritdagen i veckan var ju självklart fredagar. Inte bara för att det var helg utan för att varje fredag blev det våfflor till efterrätt på mitt jobb! Och dom var väligt fettiga och goda, indränkta i hallonsylt. Idag så hade jag mosade hallon blandade med socker som mormor gjorde åt mig i somras när det var så mycket hallon. Det är extra gott när man vet att man plockat dom själv!


Och här är det nyinköpta och alldeles underbara våffeljärnet! Me like :)


Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen och när det är avklarat ska jag känna efter om jag orkar plugga något mer idag eller ej. Och så måste jag ta upp en matlåda ur frysen för det är så jobbigt när man micrar den på lunchen och det tar 10 minuter innan den tinar. JAG VET, ett i-landsproblem men.. Sånt är livet! Trevlig kväll!

choklad är gott .

Jag blev akut sugen på choklad för en timme sen så jag släpade med mig J till Hemköp. Även han blev lite småsugen så vi köpte tre chokladförpackningar med hög kakaohalt i olika sorter för att testa vilken som var godast! Har smakat två och båda var jättegoda. Man orkar ju inte äta så mycket mörk choklad på en gång, man blir tvärmätt. Det är ju iofs bra då men...

Ska plugga APU en timme till, sen är det duschning och klockan nio är det ju min favorit på TV. Mord i sinnet! Det är hur bra som helst, så ikväll ska det avnjutas med en bit choklad! Hejsålänge!

Jag vet

Jaa, jag  vet att man egentligen inte ska äta torsk, att den håller på att utrotas och allt vad det innebär. Men vi hade ju en förpackning låg i frysen och den måste ju ändå ätas någongång :)

åh . vad . skönt .

Vi bestämde oss för att äta torsk med äggsås till middag idag, vilket gjorde att jag var tvungen att göra en liten tur till hemköp för diverse matvaror. Och åh, vilket skönt väder! Det är riktigt skönt höstväder. Blå himmel, så där otroligt frisk och skön luft och träden börjar blir lite gul-röda. Kan man göra annat än njuta av hösten?

Bion var super!

Igår var ju vi på bio, Arn som sagt. Den var ruskigt bra, bättre än ettan till och med! jag är oerhört förvånad att en sådan här film är så bra fast att den är svensk. Innan bion käkade vi på en restaurang som heter Galinas, den brukar vi gå till innan vi går på bio. De har alltid jättegod mat och så är det så mysigt där! Vi tog blandat grillat, det var gott förutom lammribbsen som jag fick kväljningar av. Inga fel på de mer än att jag inte gillar lamm!

Idag ska jag plugga och så är det tvättsöndag i detta hushåll. Fint väder är det ute också, så det blir nog en prommis i spåret sen för att piggna till och få lite energi! Adjö!


Min bio-outfit.


På restaurangen.

Plugghelg

japp, denna helg är det plugghelg för mig. Känns inte så trist ändå, det är så grått ute så man kan lika gärna göra något vettigt! Sitter i mitt lilla krypin i sovrummet och har bunkrat upp med alla böcker och pennor. Hela kurslitteraturen är på engelska så jag har ett lexikon vilket i veckan blev mer och mer uppskattat av mina klasskompisar, haha :) Det är kanon att ha, alla tekniska termer är inte alltid så lätta att veta vad de betyder EXAKT utan man vet mer på ett ungefär bara.

Nu har vi bokat bio också, Arn klockan 21.10 på Biopalatset. Blir nog Grekisk mat innan, mums! Man måste ju passa på nu när det precis varit löning och man har lite pengar över :)


Här sitter jag och och gör nytta.



Och så här kul tycker jag att det är!

Då var det lördag

Vaknade för sisådär 20 minuter sen, dock inte så utvilad som jag skulle vilja! Vi kollade på Höstlegender igår innan vi somnade, den är ju grymt bra. Jag brukar oftast somna när vi tittar på film på kvällen och speciellt i sängen. Me nigår lyckades jag hålla mig vaken hela film. Kan det bero på Brad Pitt kanske som inte är så pjåkig i den filmen? haha. Idag är det i varje fall plugg som gäller i några timmar innan vi ska in till stan och gå på bio. Alltid trevligt! Jag är så glad och nöjd för mina inköp igår så det var det första jag tänkte på när jag vaknade, haha. Åååh, idag får jag ha mina nya skor :) Nu ska jag ta och duka fram lite frukost och väcka han som somnat om, som han alltid gör. Adjö!

Pics!



How lovely!

Ooops, ambitionen var ju bra..

hade en väldigt hög ambition för att plugga idag och det var ju tänkt att jag o Gustav skulle det men... vi kände oss lite trötta och slitna som sagt! Åkte hem, åt och vilade lite vilket var mycket skönt. Sedan fick jag ett riktigt BEHOV av att försöka hitta höststövlarna som finns i mina drömmar så jag drog in till stan. Det bästa var att det gick väöldigt snabbt att hitta dom och de är redan använda! Kan det bli bättre? Dessa kommer jag använda JÄMT om jag inte använder mina lovely vita converse sååklart. Och så tror jag ÄNTLIGEN att jag har förstått den här grejen men MONKI alltså. Hittade en fin kjol och en body till inga pengar alls. Så nu är jag redo för hösten, folkens!
Nu ska jag ta och lga Tacopaj. Tacomat av alla de sorter är väldigt ofta förekommande i detta hem, som vissa kanske märkt. Men det är ju så gott! Ska visa mina otroligt fina skor senare. Trevlig fortsättning :)

Mitt paket från H&M

När jag kom hem så låg ett paket från H&M och väntade på mig på köksbordet. Tackar! Fyndade lite från deras rea, allt var perfekt. Bl.a. två bikinitrosor som matchar mina överdelar. Jag kunde inte riktigt bestämma mig i somras om jag ville ha dem men nu var det ju halva priset och då passade de ju utmärkt! Två klänningar och ett linne följde med också, de var väldigt nice :)




Då var jag redan hemma, hoppsan..

Redovisningen gick faktiskt bra idag, jag o Gustav kände oss nöjde med vår information och kände att det var tillräckligt kött på benen. Som tur var var läraren väldigt positiv och verkade nöjd med vårt arbete hittills.
Både jag och Gustav kände oss lättade efter redovisningen så när vi hade pluggat en timme materialteknik i biblioteket kände vi oss klara för att åka hem! Det blev mest att vi satt och pratade om allt och inget, haha. På vägen hem köpte jag ett Whopper meal för att fira den kommande helgen! Tycker att jag förtjänar det iaf. Har precis käkat upp och ska slöa lite i soffan, förmodligen ta en tupplur. Sen är det nog lite till plugg som gäller, jag har en sån här jobbig känsla i magen nämligen. På återseende!

Godmorgon

Usch, idag är jag sjukt trött och hängig. Vet inte hur länge jag pallar vara kvar i skolan och plugga, åker kanske hem och sover en stund istället och pluggar här. Jag sover ALDRIG på dagarna för jag känner mig så konstig när jag vaknar men idag känns det som ett måste. Har tvingat i mig en macka, min mage vill inte riktigt ha dem känns det som. Gott med kaffe i alla fall! Wish me good luck! Heråå...

P.S.

Jag har just kommit på att jag har en webcam på min dator! jag köpte alltså datorn för ett år sen och har inte riktigt förstått det förrän nu. Då förstår ni nog att jag inte köpte datorn för webcamens skull :) Grejen är att jag inte riktigt hittar bilderna som jag tar, de försvinner på något konstigt sätt. När jag klurat ut var de tar vägen kan jag ju lägga upp alla möjliga knasiga kort här! Det blir kanon! Om jag hittar var de hamnar vill säga...

D.S.

I'm done

Nu ger jag mig. Min förkylning som jag trodde hade försvunnit under denna väldigt händelsrika dag verkar vilja komma tillbaka. Jag tror jag väljer att se det som ett tecken för att jag ska coola ner lite och slappa resten av kvällen. Inför redovisningen imorogn känns det sådär. Egentligen borde det itne kännas "sådär", jag vet ju vad jag ska säga och så men ändå. Den något tryckte stämningen kanske avslöjas? Nåväl, man kan ju inte göra bättre än sitt bästa och hittills har jag gjort mitt bästa. Heey, rapporten är ju inte inne än!

På lördag har  vi här i detta lilla kollektiv (?) bestämt oss för att gå på bio, Arn närmare bestämt. Jag styrde lite så vi går lördagen istället för på fredag eftersom jag kommer vara en levande död imorgon kväll känner jag. Men Arn it is anyway!

Nähä, nu ska jag gå och duscha. Välbehövligt efter denna varma dag i fel kläder. Goodnight!

Nu känns det verkligen som om jag ligger på marken

Åh, herregud vilken dag. Kan det kännas värre i ett projekt än det gör just nu? allt, precis allt vi göra blir fel. Första intrycket blev nog fel det med. Jesus, det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Men en sak är säker, jag kan inte sitta uppe till tolv varje kväll och plugga och gå upp klockan sex, då går jag in i väggen. Är det någon som kan det och mår bra ens eller? Please, ge mig några tips i så fall!

Annars så har dagen varit rätt bra faktiskt :) Blev bjuden på glas idag, Piggelin. Tackar tackar! Det var gott i den förvånansvärt varma solen som ville visa sig idag. Jag börjar verkligen trivs i skolan nu, man lär känna fler människor i klassen också, vilket är riktigt trevligt!

Nu är det dags för lite kvällsmat och sen är det plugg. Får se hur länge jag orkar, brukar säcka ihop vid nio! Men som sagt: Ramlar man ner är det bara att klättra upp igen!

På återseende från en något stressad och knäckt Josephine.


Godmorgon godmorgon!

Är förvånansvärt pigg faktiskt, konstigt. Hade lite svårt att somna igår, var det att man var stressad kanske? Idag blir det en lika lång dag som igår så massor med frukt ska med så man kan fylla på med energi, annars avlider man väl! Läste igenom allas texter igår och tyckte att de var helt okej, hade ingenting just nu att klaga på. Jag tror ju att man kommer inse det mer när rapporten börjar närma sig sitt slut, det är då texten blir viktig. Nu ska man ju redovisa det man har muntligt och då vet ju inte han vad vi har skrivit eller hur vi har skrivit det. Jaja, nog om det! Ska dricka upp mitt kaffe nu och borsta gaddarna. Sen är det raka spåret till skolan! Ciao!

Stressen tog över

Kände att Oskyldigt dömd faktiskt passade mig, men tyvärr tog min stress överhanden och sa att jag skulle duscha och sedan fortsätta med plugg tills imorgon. Vi ska ge respons på varandras texter vi skrivit, vilket ju är jättebra. Men just nu känns det som prio ett att vara tillräcklickt pigga på fredag morgon för att kunna beräta vad vi kommit fram till. Responsen behöver ju egentligen inte ges nu eftersom rapporten inte ska vara inlämnad förrän tentaveckan. Fast är man flera i en grupp så måste man ju anpassa sig :)
Ni som känner mig vet att jag INTE är en kvällsmänniska, jag får oftast ingenting gjort efter nio. Nöden har ju ingen lag så jag ska försöka läsa igenom texten och anmärka på det jag tycker. Efter det är det sängtajm och jag hoppas verkligen att jag sover bättre inatt än igår natt. Goodnight everybody!


Grattis Armin! Äntligen lika gamla som oss andra ;)

En lång dag, längre än väntat

Idag blev det verkligen en lång dag, åkte till skolan kvart i åtta och kom hem halv åtta, puh. Jobbade med projektet, känns VÄLDIGT stort just nu. Konstigt att det är ett så sjukt stort arbete OCH en stor tenta. Tyvärr är det ju inte så mycket att göra åt det, mer än att göra det man ska. Imorgon blir det en minst lika lång dag, kanske eventuellt längre, skönt med helg snart! Hoppas min förkylning lägger sig nu när jag inte hinner träna. Det kittlar som tusan i näsan!

Ni kollar väl på Oskyldigt dömd på fyran? PERSBRANDT, vilken läckerbit ;)

Lång dag idag

Idag är det en heldag i skolan, fast på något sätt så tycker jag att det känns skönt. Man får så mycket gjort. På morgonen nu ska vi jobba med projektet, sen har vi två föreläsningen. Stannar ev. kvar efter dom för att plugga lite. Satt ju i biblioteket igår och det var hur skönt som helst att sitta där! Helt tyst och jag var supereffektiv. Kändes väldigt skönt efteråt!

Ska gå och packa väskan och borsta tänderna nu. Måste hinna med direktbussen till skolan, hatar och missa den vilket jag gör ibland när den går 5 minuter innan den egentligen ska gå. Ha en underbar dag!

Matlagningskväll

Ikväll har det varit matlagningskväll för min del. Hittade ett recept som verkade supergott i en receptbok för pasta som jag köpt så jag och Babe åkte till Hemköp och handlade alla ingredienser som behövdes. Det blev jättegott! Det var pasta med bl.a. kyckling, bacon, grädde och shiitake-svamp. Perfekt till matlåda i morgon, tackar!

Hämtade mina glasögon hos optikern idag också, de var väldigt välkomna. Hur skönt som helst och jag ser som en hök nu! Idag har ajg varit väldigt effektiv i skolan med materialtekniken så jag känner mig lugn nu, skönt. Tidig morgon imorgon med så det blir en hyffsat tidig kväll för min del idag. Heppåre!

Haha, är det sant?

Imorse när jag slog på datorn såg jag att vår kära vän P har skaffat en blogg. Skrattande berättar jag det för Babe och ser att han blir lite sådär konstig som han blir ibland och inser att faan, han har också skaffat blogg. Så nu mina kära vänner, har Babe inte någon rätt alls att förlöjliga mig lilla blogg. Detta gjorde denna dag i alla fall!


I vått och torrt?

Sovis

Idag fick jag sova ända till halv åtta, vilken lyx! Tänkte ju åka in tidigare till skolan och plugga, men när jag vaknade kom jag på att vi har en håltimma på tre timmar idag där man får mycket gjort. Så min morgon består just nu av frukost och nya avsnittet av Gossip Girl! Jag längtar varje vecka efter nya avsnitt :)

Har köpt ett nytt bröd som heter Polarkraft Fröig. Det är ett lite mörkare bröd med massor av frön i. Det är så sjukt gott, alldeles mjukt och fullt med goda frön! Ni måste testa det :) Nu ska jag avnjuta min frukost och kolla på snyggingarna i Gossip Girl! Ha en bra dag!

trött, mätt och belåten

Gick bra på Step-upen förut, körde inte riktigt 100 % när jag känner mig lite hängig men inte långt ifrån. Skönt att röra på sig! Imorgon blir det en vilodag för träningen, kroppen måste ju vila upp sig också.

Ska åka in lite tidigare till skolan i morgon och plugga materialteknik. Börjar inte förrän 10.30 så då kan jag plugga nån timme innan! Bättre att göra det på morgonen än på kvällen, då är man bara trött.

Ska hoppa in i duschen nu, sen är det nog kväller för mig. Nattinatt!

Idag finns det däremot ingen återvändo

Kom hem från skolan för en timme sen och ska alldeles strax kasta mig i bilen och åka till SATS. Det blir step-up idag, kul kul! Håller nog på att bli förskyld, är trött som tusan och allmänt hängig. Hoppas det går över!

Småfökyld o trött

Usch, är småförkyld och trött så jag hoppade träningen idag. Ska lägga mig o kolla på någon film tror jag, undrar vilken? Någon mysig i alla fall.

Usch, det är sånt här jag är rädd för. Bli dissad bara så där. Det är bara att bita ihop och acceptera läget.

Shoppinghelg och fint väder

Igår var vi alla tjejer i familjen till det där stället och handlade roliga saker till billiga pengar! Införskaffade en hel del nödvändigheter, jippie. Hela mosters kombi var fullpackad med påsar, haha! Skulle handla gardiner, men fann inga som föll mig i smaken, så när vi hade kommit hem och de åkte hemåt Askersund begav jag mig till IKEA för att köpa de där lövgardinerna jag suktat efter väldigt länge. Dyra men fina! Nej, då är de såklart slut och kommer inte komma in förrän om väldigt många veckor. Skit, tänkte jag. Aa, men då kan jag i alla fall köpa tavellister till köket. Fanns det några? Nej, bara i ek, vilket är det som passar in minst i vårt kök! Jaha, lämnade IKEA med två packen blockljus och en lampa. Hoppade på att Hemtex var öppe till fem, vilket det var. Heeey! Jag hade hela 20 minuter på mig att hitta några gardiner där. Hem kom jag med TRE (!) par gardiner vilka jag var mycket nöjd med. De som nu sitter i köket fyndade jag för otroliga 98 kr! Så alla rummen har nu fått sig en makeover med nya gardiner och omflytt med blommor och krukor. Så nu är hösten välkommen hit!

Body combat

Var och tränade förut, Body Combat. Det är så sjukt kul! Och man blir heeeelt slut, som spaghetti. Och bara för att det var så kul idag så blir jag insprirerad till att träna MASSOR! Så imorgon innan Baby ska till skolan ska vi ner och gymma lite. Denna gången ska vi försöka hålla sams när vi gymmar tillsammans (har aldrig hänt, men ändå!), jag lovade trots allt att inte bli arg. Men jag avskyr när någon står och tjatar på mig om saker jag inte vill göra, då blir jag tvärtemot! Typ fem år, jag vet :) Och på söndag ska jag in till Kompassen i stan och träna Body Combat igen, det är samma instruktör och det gillar jag.

Kvällen har ägnats till att vika tvätt och bara pyssla och dona. Spelat musik på hög nivå och sjungit och hängt in alla mina kläder i garderoberna. Det var många plagg som inte låg där de skulle, ajaj! Men nu är det ordnat det med.

Ska krypa ner i sängen nu och läsa några sidor i min bok. En pluggfri kväll, väldigt skönt! Annars brukar det alltid bli några sidor i någon av skolböckerna, uppdatera lite. Men inte idag som sagt! Nattinatt, sov så gott :)


Den här bilden är så jävla skööön! Haha, man ser verkligen att vi shakar loss ;)

Träning och tvättning

Sitter och äter lite mellis (haha, som när man var liten!) och kollar på Desperate Housewives. Har putsat fönster idag, det är det tråkigaste som finns! Det känns så meningslöst här nere i Gbg för varje gång det regnar så blåser det så mycket att fönstrena blir lika smutsiga igen. Men nu är de rena iaf!

Baby håller på och tvättar och jag ska snart iväg och träna. Bodycombat! Det är det roligaste på hela veckan, man kan tänka på allt och alla man inte riktigt samtycker med och puckla på dom som fasen! Haha :) Gillar det iaf.

Imorgon kommer mamma, mormor och moster och hälsar på. Ska äta vätternkräftor, mums :) Sen på lördag ska vi åka till det där stället (Ullared), shoppa shoppa shoppa!

Ciao!

Skola, träning?

Börjar inte förrän halv elva idag, skönt! vi ska stanna kvar efter tre för att börja med vårt projekt. Får nog ta med mig tränignskläder, det är ju inte säkert om jag hinner hem emellan. Kanske inte ens hinner till träningen ens en gång! Känns i alla fall skönt att komma igång med projektet, tiden går ju fort och vips så ska man vara klar. Ska göra mig i ordning snart. Hörs sen!

Jag har klarat mig hittills...

Ja, men nu har förkylningen slagit till hos mig med. Och rekordsnabbt också! På bara någon timme har min näsa börjat rinna, ögonen svider och min hals börjar bli tjock. Borde nog mosa i mig ännu mer C-vitaminer, fast det kanske bara är förebyggande? Hoppas att den vänder, har ju kommit igång med träningen nu och det är ju så kul! Kanske bäst att lägga sig och sova, då brukar jag blir frisk allra snabbast. Såå, nattinatt!


Karaoke

Någon av våra kära grannar verkar väldigt förtjust i karaoke, det skrålar och låter för fullt här! För övrigt var det förra veckan en ohärdig diskussion kring om man får sjunga karaoke på nätterna så högt man kan eller ej. Diskussionen ägde rum på lappar nere vid postlådorna och vi räknade till 6 (!) stycken lappar. Nu förstår jag de som var emot, speciellt om det är den tiden då man vill sova. Då får den mikronfonkåta grannen faktiskt ta och knipa igen! Nej, nu ska jag göra varma mackor med svampstuvning! MUMS :)

Hjälp, någon?

Var ute på prommis förut och vad hittade jag? Trattisar såklart! Och inte bara några stycken, det var FULLT med dom små rackarna. Jag hittade massor med nya ställen uppe i vår lilla skogsdunge och varje gång jag hittade några så blev jag lika förvånad över att ingen häromkring har plockat dom innan. Sista stället fick jag nästan panik, de var överallt och de var STORA! Och lilla jag som var jättekissenödig kunde inte sluta plcoka när det var så fina och många utan det var bara att knipa. Så nu har vi trattisar att rensa, någon som vill hjälpa? ;)

Ska göa mig i ordning nu och åka till optikern. Struntar i lektionen idag, pluggar hemma istället! Ciao!


(Klicka på bilderna för att göra de större!)

Ledig, eller nästan i alla fall!

Idag är jag "nästan" ledig, men det beror ju på hur man definierar ledig! Jag har en enda övningslektion i skolan idag och den börjar inte förrän 15.15 så jag ska sätta mig hemma och göra de uppgifter vi ska göra i stället. Det är inte så bra på tisdagar när vi är typ 100 st i en sal, med en lärare.

Tog mig lite sovis idag, mycket skönt! Till frukost pressade jag apelsinjuice i apelsinpressen jag äntligen kom ihåg att ta med ner hit. Världens C-vitaminchock! Det behövs nog nu när alla runt omkring en är förkylda och sjuka. Jag hör J sitta och snörvla inne i TV-rummet. Förkyld eller på väg att blir dödssjuk? ;)

Ska gå ut på en prommis i spåret nu tänkte jag, kika efter kantareller på vägen. När vi var ute i lördags var det rätt många som var ute och plockade men man kan ju hoppas att de plockar andra svampar än trattisar! Men ett försök ska jag göra i alla fall.

Jag o J ska till optikern sen också, välja ut glasögon. Jag måste ju ha smakråd, annars får jag väl skäll om jag valt för fula eller konstiga! Men jag har redan valt ett par, de andra ska han få hjälpa mig med. Ska bli SÅ skönt när man äntligen får dom!

Jajust det, igår var jag och tränade, STEP-UP! Vi hade brädan på längden istället för på tvären som man brukar. Kändes lite underligt i början, men sen flöt det på som bara den. Det är en riktig ben-dödare i alla fall, som att gå upp och ner i en trappa i en timme! Inte undra på att man är stel idag, hah!

Ciao!

plugg plugg plugg och sen...

är det ju Bridget Jones på TV ikväll, det vill man ju inte missa! Älskar henne, man känner sig så himla mycket mindre misslyckad efter ett tag med henne, haha. Så film och popcorn klockan 21.00, ja tack!

Sitter och pluggar, det går rätt så bra faktiskt. Det enda jobbiga är att hela boken är på engelska, så det är inte alltid så lätt att hitta alla tekniska ord i min ordbok! De flesta finns, men så fort man inte hittar något tappar man tråden helt. Annars är det helt okej med engelska böcker, man slår ju faktiskt två flugor i en smäll! Tillbaka till pluggandet nu...


kantarellhelg!

Denna helgen har verkligen varit en kantarellhelg! Gick ut på en promenad igår, det var klarblå himmel och en riktig höstdag. Knallade runt lite uppe vid spåret, bland stigar och blåbärsris och vad hittade jag? Massor med trattkantareller! Så det blev en hel drös igår och idag följde J med ut och plockade. Jag tror jag ska ta med mig honom varje gång, det varkar som han har någon form av svamp-radar eller nåt för han gick där på vägen och så smet han in i skogen och då fanns det såklart fullt med trattisar där! Han är rolig den där J ;)

Igår var vi och bowlade på ett ställe här i närheten, det var mycket skoj! Det blev 2-2 så jag förlorade itne i alla fall. Men han borde nog försöka tagga ner med sina tävlingsnerver, det är ju dom som ställer till det :)

Nu är det dags för plugg, materialteknik. Det är lika bra att börja, annars skjuter man bara på det! Ciao!


Hur ska jag hinna?

Ojoj, känner mig stressad! Har tvättat hela eftermiddagen/kvällen då vår tvättkorg var överfull. Börjar tidigt imorgon och går ända till fem. har övning i materialteknik och ska ha läst kapitel 4 tills då. OCH så måste jag duscha. Jaja, det är bara att bita ihop! Nu har skolan börjat rulla på allvar i alla fall!

Full fart framåt!

Nu är det full fart framåt som gäller. Håller på att tvätta, hade DEN överfulla tvättkorgen så det var dags! Men ikväll är det så grått och mörkt ute och så regnar det såklart, så det är helt okej att tvätta o pyssla. När tvätten är klar ska jag plugga lite materialteknik, vi har övning i det imorgon så man måste ju vara förberedd!

Idag fick jag äntligen SMS från min kära vän om att en liten bebis hade kommit. Som jag har väntat! Hon är duktig, min vän! GRATTIS till dig :)

På fredag blir det en fullspäckad dag. Först genomgång i skolan 9.30 om vårat projekt, vår lärare ska nämligen godkänna vårt problem så vi kan jobba vidare utifrån det. Sedan 10.20 ska jag till optikern och kolla synen, jag kanske bara inbillar mig att jag behöver glasögon så det måste redas ut ordentligt! 13.30 ska jag fixa mina naglar, äntligen. Vi ska bestämma när jag kommer dit huruvida jag sak ha kvar förlängning eller ta bort dem helt. De hade halva priset på det nu, så det kanske är värt att ha dem ett tag till? We will see!

Nu ska jag kuta ner till tvättstugan! Ciao!

Trött, men okej ändå

Är riktigt trött idag, men det känns rätt så okej ändå faktiskt! Ska slöa lite och kolla på tv ikväll bara, skönt skönt. Jakob är här o hälsar på men han och J spelar Fifa så jag sitter i sovrummet o häckar. Dom köpte med sig pizza hem, kände att jag åt på tok för mycket! Så kan det gå när man är hungrig. Jisses, orkar inte skriva knappt! God kväll allesammans då!

Hemma och trött.

Kom hem från skolan för ett tag sen, är lite trött faktiskt! Har varit mycket information att ta in idag, haha. Hade på mig mina nya shoes idag, dom är väldigt nice! Jag är typ kär i dom. Det var faktiskt fint väder idag mitt på dagen och väldigt varmt så vi satt på kajen och läste lite materiallära idag, så något fick vi i alla fall gjort på vår otroligt roliga håltimme vi har på måndagar. Inget ont som inte för något gott med sig!



Ska iväg och träna idag också, Step Up! Det var vääääldigt länge sen jag tränade det så jag antar att jag kommer ha träningsverk imorgon! Må så vara. Nehej ni, nu ska jag få någonting gjort här. Ciao!


ett gott skratt förlänger livet!

Sitter och slösurfar lite på en resesida och hittade följande text i en hotellbeskrivning:

"Våra populära barnklubbar Bamseklubben för 36-åringarna och Super Kids för 712-åringarna finns på plats"

Var det inte ruskit kul? haha. Jaja, ett gott skratt som sagt ;)

Vart är alla föräldrar?

När J kom hem förut efter sin springtur berättade han att det var några ungar (åtta år kanske) som sprang runt på taket till dagiset som vi bor granne med. Jag undrade direkt vart föräldrarna var och insåg att om det hade varit jag som hade varit åtta år och sprungit runt på ett tak och smitit in till ett dagis som man inte ens får vara på så hade mina föräldrar blivit galna. Och med all rätt! Hela dagen idag har det varit ett jävla liv utanför oss, skrik och tjatter. I vanliga fall så är det "bara" det vanliga gänget som hänger nere vid affären och tror att de äger den lilla vändplanen där. Idag var det inte dom som väsnades utan massor med ungar. Kollade precis ut genom fönstret och såg en liten unge springa runt på taket till vårt cykelgarage. En annan står och kastar en tennisboll på dörren in till vårt hus. I nästa sekund ser jag ungen på taket hänga i stuprännan och på något sätt kravla sig ner på marken via den. Hur är dessa barn uppfostrade egentligen? Och hur kan man som förälder låta ens barn springa omkring på regnblöta tak? Dom kan ju ramla ner och skada sig, inte bara lite heller! Jag förstår ingenting. VART ÄR ALLA FÖRÄLDRAR? En fråga jag har ställt mig många gånger sen jag flyttade ner hit.


Min första yoga-klass!

Haha, idag har jag varit på yoga för första gången. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det om jag ska vara ärlig! Men man blir nog rätt smidig och vig efter ett tag. Och om man är väldigt stressad 24/7 så är det nog också bra! Men helt okej söndagsträning eftersom jag nästan jämt är seeeeg på

 

söndagar. När ajg var på väg till bilen knallade jag in på Albrekts Guld och fyndade en klocka på rea. Inte för att jag egentligen inte har någon klocka, men alla batterier är slut och jag orkar inte riktigt bry mig om att byta. Men den var väldigt fin, till och med så att J slängde en längtande blick på den, haha!



OjsanHoppsan, J gick just ut för att springa och just då öppnade sig visst himlen! Med MEGAregndroppar!  Nejdå, jag är inge skadeglad ;) haha.

Igår kväll kollade jag på en av mina favoritfilmer, Under Toscanas sol. Jag har sett den typ 5 gånger och  tröttnar aldrig. Jag har tvingat J att titta på den med mig typ 3 gånger så igår slapp han det! Men åååh, vad den är bra! SE DEN!



Nu ska jag slappa lite i soffan tills vi ska äta. Ciao!

Seeeeeeg dag, nästan som söndag!

Ja, det känns nästan som om det vore söndag. De är ju ofta sådär långsamma, tråkiga och gråa! Men icke, det är ju lördag idag dårå :) Nu regnar det i alla fall inte längre, men det ser ut som om det kommer börja igen när som helst. Mitt i ösregnet förut åkte jag till Backaplan och  köpte de snyggaste skorna på Din Sko! I'm so happy :) Dom är hur snygga som helst! Eller hur?



Nu ska jag köra igång och städa, pyssla och digga musik. Tycker det är kul att greja i ordning, i alla fall när man är sugen på det och man har gott om tid! Och ikväll blir det tacos, det var väldigt längesen. Det var tradition här hos oss på helgerna förut och då tröttnar man ju lätt! Men nu: pyssel :)


En riktig "vara inne och tända ljus och mys-dag" idag!

Idag är det grått, mörkt och regn ute. En riktig höstdag med andra ord! Fast på något konstigt sätt känns det lite mysigt. En sån dag när man vill vara inne  och städa, elda ljus och mysa! Så det känns helt okej :) Fast innan det ska jag åka till Backaplan och checka läget och efter ett tag kommer J och möter mig så ska vi kolla på mattor. Igen! Det är svårt det där, att hitta en som man verkligen gillar.

ska gå och göra mig i ordning nu, Ciao!

Kanske inom en snart framtid...?


Vad tror ni? ;)


Äntligen fredag!

Japp, nu är det äntligen fredag. Här händer det grejer förstår ni. Skolan har dragit igång ordentligt vilket såklart är kul! jag och en klasskompis åkte in till Svenska Mässan i onsdag för att kolla utlandsstudier. Nackdelen med de skolorna som inte samarbetar med Chalmers är att om man då studerar en termin på ett av de universiteten får man betala allting själv, inklusive terminsavgift. Så jag och Gustav gick till vår studievägledare igår och hörde hur det låg till med utlandsstudier och vad man ska tänka på. Så vi fick information och fick även veta att om man bli utvald av Chalmers och får åka (jag är lite sugen på Skottland!) så får man ett stipendium innan man åker. Så det är ju något att fundera på! Och Skottland är ju inte så långt bort.

Sen var jag på Backaplan idag och bokade tid för synundersökning. HoppsanHejsan, det var verkligen inte tänkt att jag skulle göra det, men så kan det gå! Jag måste ju änå göra det förr eller senare och då valde jag förr :) Så om en vecka ska jag dit!

Nu ska jag fortsätta städa här så J blir glad när han kommer hem! Hej så länge!


Mina nya svarta tygskor som ÄNTLIGEN kom på posten. Jag har levt i dem sedan dess!


Kan verkligen rekommendera denna scrub samt rengöringsmousset nedan!


Godmorgon!

Sitter och dricker kaffe, ska sgöra mig i ordning snart. hade lite sovis idag, skönt! Börjar inte förrän 10.30 idag, men å andra sidan går jag till 17 så.. Men jag tror att denna terminen kommer bli rolig, okej kurser och så! Men som sagt, ska göra mig i ordning nu. Ha en bra dag!


Första dagen i skolan

Idag var det första dagen i skolan nu i tvåan. Vi började halv nio med Affärsdriven produktutveckling. Vi har det tillsammans med design-treorna så det blir nog kul! det  blir ju lite mer tjejer då i alla fall, hehe :) Efter det hade vi hål till 13.15 så jag och en klasskompis åkte in till stan och fikade lite. Vi var i Haga, hur mysigt som helst med kullersten och gamla träkåkar! Mysigt :) Sen begav vi oss tillbaka till skolan och satt på bryggan och njöt ännu mer i solen. Efterallt fikande hade vi Materiallära. Läraren hade en ful ovana sa han, han brukar peka på någon som ska svara på frågor medans han går igenom saker. Jag hatar det! Även om man vet exakt vad man ska svara så blir man ju helt paff när han helt plötsligt pekar på just dig! Eller hur? men det blir nog bra, man vänjer sig.

När jag kom hem knallade jag bort till Hemköp och hämtade ut ett paket med jackor från HM och ett par tygskor från LaRadoute som jag väntat på i evigheter! Allt var perfekt, bilder kommer sen.

Nu ska jag ta hand om tvätten, behövs lite strykning. Babe var så snäll och tvättade idag. Haha, tvättkorgen var så full så det fick inte plats allting i så imorse fick jag lägga kläder bredvid istället. Jag tänkte att han nog fattar vinken, att det som ligger BREDVID  den överfulla tvättkorgen ska tvättas också, men det gjorde han inte, haha. Så jag får tvätta det nån dag i veckan i stället! Ibland är det inte lätt ;) Ciao!

RSS 2.0