äntligen

Japp, nu är tentan skriven och det är bara att vänta. känns rätt skönt att ha den gjord, men jag tror jag kommer få tenta om igen i sommar. mekaniken klarade jag iaf så det känns skönt. är inte sådär jättenöjd med resultatet men jag kan ju kanske tenta om den med. nu ska jag lata mig på soffan och äta, ciao!

ljuset tändes aningen försent!

äntligen känns det som om jag börjat fatta lite vad det handlar om, men eftersom tentan är imorgon så tändes ljuset aningen försent. det tog mig liksom en och  en halv termin att överhuvudtaget förstå någonting av kemin på gymnasiet, och det här har vi ju inte haft mer än typ 7-8 veckor. men vi får se, dyker rätt tal upp så kanske jag har en chans, men jag tänker inte hopaps på för mycket!

betalade räkningar precis och upptäckte att vi inte har fått räkning från parkeringen eller från elen, de måste nog kommit bort på posten när vi flyttade. ska ringa imorgon, med de har ju såklart lite knepiga telefontider!

jag har aldrig längtat såhär mycket efter helg som nu. detta är första helgen sen i julas som jag kan vara absolut 100% ledig. när tentan är gjord kan jag ju inte göra nåt mer och den nya läsperioden börjar ju inte förrän på måndag. så himlans skönt! ska njuta ordentligt :)

Nee, nu ska jag ta tag i det här igen. fy fan vad det är tråkigt.

Slutet är nära

så känns det just nu iaf. tiden går så himla fort, omtenta imorgon, vilken jag förmodligen inte kommer klara heller fast att jag har pluggat myyyyycket. det sätter sig inte i skallen, vill liksom inte fastna. idag känns det ändå faktiskt som om jag har lyckats förstå någon mer grej så det är ju positivt. men jag får hoppas att det kommer uppgifter som passar mig imorgon iaf! idag har det äntligen varit fint väder, men då har ju jag såklart varit i skolan och pluggat till ett, sen var det dags att åka hem och käka och nu sitter jag och pluggar igen. så det fina vädret får hemskt gärna vara kvar över helgen så jag kan njuta lite då!

dags att återgå till termon, buhuuu.


Det är omöööööjligt!

Det känns som om jag pluggar och läser den här jädra termodynamiken men inte blir jag klokare för det. Det är helt ologiskt för mig, det funkar inte! Den här kursen kommer förmodligen vara det jag har svårast för och kommer få tenta om flest gånger under min studietid. SKIIIIT! Jaja, det är bara att bita ihop.

Kollade på barnmorskorna på ettan nyss. Trodde att jag återigen skulle bli helt avskräckt ifrån att föda barn men det var inte så farligt faktiskt. Barnmorskorna var så himla söta och snälla, hoppas de är det när jag ligger där om tio år också! Fast det är de nog garanterat iofs. Det var en av dom som hade varit på sjukhuset i fjorton timmar och fortfarande inte fått nåt barn. FAAAAN vad ont! Nee, MINST tio år tills jag ska utsätta mig för den smärtan i alle fall. Så det är lugnt mamma :)

Ska hoppa i sängen nu, ska somna tidigt och gå upp tidigt och försöka förstå resten av termon imorgon. Jag har väl inte så stora förhoppningar om det men. VARFÖR VARFÖR ska vi ha en sån här kurs???? Ge mig lite matte så blir jag glad igen, ärligt!!

Nee, dags för sängen. Night everybody!

Today is a new day

Japp, strålande sol och ingen snöflinga så långt ögat når! Konstigt hur vädret ändras från dag till dag. Idag känns det som en perfekt vinterdag faktiskt. Ska köra igång med pluggnadet nu, bara att rycka upp sig. Johan ska träffa Marcus ikväll så då får jag kvällen för mig själv. SKööönt! Lugn och ro! Nää, annars har jag inge roligt att dela med mig av..  Ciao!

det här är helt insane!

Herregud, vad är det med vädergudarna egentligen?? De måste ha vaknat på fel sida väldigt länge nu! Eller så har de fått nån hjärnskakning för inte fasen kan man först ha vår och sedan vinter?? Och det är ju inte lite vinter heller utan det öser ner tonvis med snö! Antar att det blir kaos här nu med alla spårvagnar och bussar som ska fram i snön, haha. Jaa, inte är det roligt iaf! Kunde inte snön kommit när det var januari och man var ledig och kunde åka skidor? Tack vare detta så är det här det första året sen jag började åka skidor (och då var jag vääääldigt liten!) som jag inte ens har åkt ett endaste åk! Nu får man verkligen hoppas på en varm sommar för att väga upp allt det här!





haha, kolla in mamma! Snacka om att gå in för att spela guitar hero till 200 %. tihii :)



Home sweet home!

Äntligen har man återigen alla sina saker precis där man är van att ha dem, skönt! Annars så är det rätt kasst väder (som vanligt alltså), jag är seg och jag ska återigen ta tag i pluggandet. har varit rätt skönt att vara hemma men jag kanske borde öppnat böckerna nån gång iaf! Men jag behövde verkligen vila, det var väldigt välbehövligt! Neej, åter till böckerna!

TENTA!!!

Japp, om mindre än tre timmar sitter jag och skriver tenta! Usch, gillar inte det. Men den här tentan känns bättre än den i måndags iaf! Hoppas hoppas jag klarade den för den var itne rolig. Den var skitsvår!!
Övningstentorna vi fått ut till tentan i em känns rätt så bra, så jag hoppas att den riktigt tentan kommer känns okej också. Om vi inte har otur som vi haft på de andra tentorna där lärarna chockat och tagit med uppgifter man knappt räknat på! Men å andra sidan har jag ju några bonus-p med mig och utan vidare ansträngning och förhoppning på duggaorna klarade jag ju mig, med marginal dessutom! SÅ jag får hålla tummarna och ha lite is i magen så jag inte strassar upp mig i onödan! Det är när jag gör det som jag schabblar bort allting. Nee, det här ska nog gå bra!

Nu ska jag gå och packa, åker ju hem ikväll och ska vara hemma två veckor så jag måste ju se till att ha med mig allt hem! Har knappt börjat! Men det går nog bra. Ska packa ner datorn, iPod, kläder och alla bra och ha saker. PLUS TERMO-BOKEN IFALL JAG FICK IG! Puuuh, iså fall är det mitt första IG nånsin! Känns inte sådär jättekul.. Men men vi får se.

Sen fyller my babe år idag med, grattis my loooove! Kul födelsedag, hans födelsedagspresent jag beställt har inte hunnit komma! :( Men när den  väl har kommit kommer den knäcka alla andra presenter han fått av mig alla andra gånger :) I'm sooooo goood!

Jaja, dags och packa och äta och försöka lugna ner mig! By the way, tack adam, julklappen jag fick av dig är SUPERB! Blir lagom mycket spaghetti varje gång :) Thanx!








Sen hittade jag den här väldigt bra kokboken på bokrean! I love bokrea! Insåg när jag konkat hem den att jag har ett skåp fullt med andra kokböcker som typ bara innehåller såna där recept som en 21-årig student INTE bara slänger ihop en torsdag! Så den här: A real catch :) Och billig var den!

Ciao!

Äntligen sängen :)

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Ska hoppa i sängen nu och skumma igenom boken lite bara. GUD VAD SKÖNT! Imorgon fyller Johan år så då får jag väl göra frukost på sängen! Men hur sent jag är går upp på morgonen så går jag ändå upp innan honom, haha. Så det gör ju inget! Jaja, godnatt och håll tummarna för mig imorgon på tentan!!

haha, killar!

haha, jag har bytt gardiner både i vardagsrummet och i köket när Johan var i skolan och han har fortfarande inte märkt nåt! Och dom i köket är enligt honom "De fulaste gardiner jag någonsing sett!". Då är de kanske inte så fula tros allt? ;) Hihi, jaa vad ska man säga? KILLAR! :)



Köket                         Vardagsrummet

Gooooood morgon allesammans!

Usch, idag är det regn och grått igen. Eller som vanligt kan man ju säga! Fast det är ju rätt bra för då är det ju lättar att plugga :) Så det är det som står högst på listan idag. Eller det är väl det ENDA som står på listan, haha! Nää, nu är det dags för en stark kopp kaffe och lite vänner. Ciao!

Gaaaah, ge mig styrka!

Jag lyckas hitta saker hela tiden som är så himla mycket roligare än mekanik. Till och med att städa! Och jag överväger till och med att diska, fast att det itne ens är min tur. NEJ SÅ HÄR FÅR DET INTE VARA! ta tag i ditt liv nu Josephine! Meeeen det är så svårt när det inte är kul. Fast allt kan inte vara kul (OJ nu höll det på att bli ett annat, väldigt opassande, ord) här i livet, som jag brukar säga. Neee, ibland så måste man göra saker man kanske inte har lust till. Just det.

Oj, så flummigt det här blev! Japp, jag ska lägga in kort på soffan och kistan, men det ser så tomt ut i vardagsrummet på nåt konstigt sätt för egentligen är det ju inte alls särskilt tomt. Men det kommer så småningom! :)

LÄNGTAR TILL SOMMAR OCH SOL OCH UDDEN :)


här sitter jag

med färg i håret och inte gör nånting. har blivit en sån här "plugga på kvällen" människa vilket jag aldrig varit förr. Då tyckte jag tvärtom, att det var skönt att plugga på dagen och ha de gjort liksom. Nu tycker jag det är skönare att ta det lugnt och sen börja plugga framåt kvällen, då får jag värsta energin! haha. Ska gå och skölja ur min färg nu och sen ska jag plugga. Ciao!

konstigt väder på det här stället

Jaa, det kan man verkligen säga. Jag har inte riktigt fått kläm på Göteborg än. Mest på grund av vädret, men å andra sidan har det ju inte varit så bra väder någonstans i Sverige på senaste året. Imorse var det fint väder när jag vaknade. Efter nån timme blev det grått och trist och vips! Det spöregnar! jahaa, typiskt Göteborg tänker jag då. Sen efter ytterligare en stund, nu alltså, jaa då är det blå himmel och sol! Vad är det med vädret, beslutsångest??

Lite pics från lägenheten. Inte rikitgt i ordning än, man är ju inte gjord av pengar som student precis! :)




Någon?

Någon som har tips på någon bra musik?? Har lite torka just nu.... Städ sen plugg, wohoo vilken kväll!


Gamla bilder

Sitter och titta i mitt bildarkiv på min dator och hittar massor med gamla härliga bilder! Jag inser mer och mer att jag och mamma är väldigt lika. Take a look!



Och jag inser också att jag tar bilder varje semester där jag varje år ser ut som om jag är fem år (allvarligt alltså)! Och här kommer bildbevis:


2005                        2007

Jag har EXAKT likadana från 2004 och 2005, det är lite kul :)

Nog pratat om semesterbilder, det finns ett antal! Har iaf skrivit ena tentan idag (Bläää). Tack gode gud säger jag bara! Det verkade inte BARA vara jag som tyckte att räkneuppgifterna var nästintill omöjliga! Hur ofta går man till ett prov och inte är helt säker på en enda räkneuppgift?? Och jag hade verkligen pluggat. Tack gode gud (igen) för att det var teori som jag förhoppningsvis kunde plocka några poäng ifrån. Har jag tur, vilket jag såklart hoppas, så klarar jag mig med mina teoripoäng och kanske nån poäng från räkneuppgifterna. Japp gott folk, kemi och närliggande ämnen är INTE Josephines grej. Vilken himlans tur att jag inte läser till Kemiingenjör, haha! Men nu har jag haft paus sen provet tog slut så nu är det snart dags igen att köra igång med mekaniken. Hoppas hoppas att man inte får en chock på det provet med. Men även om jag inte är en mekanikfantast eller mattesnille så känns mekaniken mer greppbar. Hallå, där förstår man ju ändå LITE vad det handlar om!

Nehee, om jag ska ta mig lite kaffe och börja plugga mekanik kanske? Haha, idag satt Johan och analyserade hur många koppar kaffe han och jag dricker per dag och han tyckte att jag skulle dra ner på mitt kaffedrickande! Hehe..

Och förresten, igår vid sextiden fick jag nån energikick av nåt slag och satte mig i sängen med min termo-bok på 1100 sidor och alla tillhörande papper och en kopp kaffe (bara den tredje, onormalt lite!) och körde värsta rajden igenom alla kapitel och alla kunskapsmål. Jag höll på kosntant till klockan var elva då Johan kom in och började titta på gamla kort från när han var liten! Då var jag ju också tvungen att titta på hur gullig jag var när jag var liten! haha. Men så hade jag ju druckit kaffe på kvällen så jag kunde inte somna så när klockan ringde 06.15 imorse var jag VÄLDIGT trött!

jaja, mekaniken kallar. Eller en promenad först kanske??

Ciaoo!



Malin :) Här är vi i turkiet. Nu är vi två år äldre och några kilon lättare ;)

RSS 2.0