Cashmere Maffia

Snart är det Cashmere Maffia, gött! Ska bara försöka packa färdigt innan det börjar. Hur ska det gå? Jag kommer aldrig få plats med alla kläder och skor i min pyttelilla väska! Bilen är proppfull redan, ajdå.

Hade skickat efter en klänning från H&M för rätt länge sen och den kom med posten idag. Ska skicka tillbaka den, det kändes ju som att gå naken! HELT GENOMSKINLIG! Den som var så fin annars och som jag fick rabatt på till och med. Så är väl livet dessvärre!

NU: Packa
SEN: Cashmere Maffia

Ciao!

image80

Kolla denna!

Jag måste bara tipsa om en blogg som är väldigt bra om man är som mig och inte förstår sig på någonting av hur man ändrar färger och sånt på bloggen. Väldigt bra som sagt! Skönt med lite uppdatering här :)

http://www.designadinblogg.se/


inte den snyggaste, meen..

det är ju trots allt min första header! Så jag får väl känna mig nöjd ändå. tönt jag är som sitter här när jag egentligen borde plugga! Jaja, dags för det nu om inte annat :)

Jag känner mig faktiskt lite stolt iaf :)

Det där var inte lätt...

Jag får nog ta och stilla mitt samvete och gå och plugga lite grann. Kan hända att jag försöker senare ikväll :) JAG SKA KLARA DET, haha. så svårt kan det väl inte vara? Ciao!


Hur i hela världen kan man vilja ha på sig dessa? Någon?


.image77

Ny header, hur ska det gå? :)

Jahaa, i brist på annat att göra (och för att jag itne känner för att plugga än) så ska jag försöka lära mig hur man gör om här på sidan. Om någon har något tips så tackar och och bockar för det! Håll tummarna :) Ciao!

Lite lätt skräckslagen sådär...

Tjosan, vad klockan blev mycket! satt och slötittade på några bloggar och fastnade på en. Alltså, jag förstår inte rikitgt. Det var en tjej som hade bulimi/anorexi, men som inte verkade tycka att det var något problem. Hon typ:"Ja, det är klart jag inte vill vara sjuk hela livet, men hellre det än att jag är tjock", "Idag spydde jag sju ggr på rad". Hon kan inte sova på natten för att hon har ångest, det enda hon äter är kanske en frukt, vatten och en kopp te. Fast det sjukaste enligt mig är att hon skriver så himla öppet om det, som om det är helt normalt. Hon skrev att hon var irriterad på att folk sa att de är tjocka och inte kan gå ner i vikt och menade då att det BARA var att sluta äta. Sluta äta, hur mycket orkar man då? Jaa, man kan ju fundera till döddagar på sånt här!
Nu är det dags att sova då. JAG ÄR SVINTRÖTT! Men det är ju bara skola en och en halv dag trots allt :) NICE! Ciao!

Gossip Girl :)

Wohoo, såg att det äntligen hade kommit ut en nytt gossip Girl avsnitt vilket jag nyss kollat på. Jag gillar verkligen den serien, synd att det itne har kommit ut så många avsnitt bara! Idag begav vi oss till Media Markt och köpte skrivare till mormor och morfar. Det är alltid trevligt med en liten utflykt på dagen, bryta mitt i plugg och så! Men nu är det dags att plugga igen så jag slipper plugga alltför mycket på min ledighet nästa vecka! Ciao!

En rolig sak jag glömde!

haha, när jag och Johan satt i Lisebergstornet och njöt av utsikten så kom det ett plan flygandes över Liseberg med en banderoll efter sig. När vi såg vad det stod började vi asgarva och man frågade sig om vi verkligen var på Liseberg. "Gröna Lund 125 år" stod det. Och planet flög över Liseberg! haha, lite roligt eller hur? :)

Premiär på Liseberg :)

Igår åkte vi in till Liseber, det var ju premiär igår! Det var faktiskt inte så mycket folk som man kan tro, berodde nog på vädret skulle jag tro. Men vi hade väldigt trevligt faktiskt! Vi hade lite otur när vi skulle äta. Fick först fel bord, sen så fick vi förrätt och huvudrätt samtidigt så de fick gå iväg med huvudrätten igen. Och innan det så fick vi inga menyer så efter ett tag fick jag säga att vi ville kolla på menyn. Och när förrätten nästan var uppäten så hade vi fortfarande inte fått vår dricka! Sen flöt det dock på okej. Men man får väl ha lite överseende när det är massa nya som ska lära sig jobbet! Men hon som vi hade var knappt trevligt, hon var helt tafatt och tam. Det kan man INTE vara om man jobbar som servitris! De som satt bredvid oss fick vänta på maten i en timme och hon bad inte ens om ursäkt utan sa bara: dem kommer alldeles snart, jaaa alldeles snart! haha.
Sen skulle Johan  gå in på "casinot" och spela på nån maskin så han stoppade in en 20-lapp och maskinjäkeln funkade såklart inte. Så då sa han till och då var det tvungen att komma någon tekniker och fixa det. Så där stid vi som två töntar och väntade på en sketen 20-lapp! Sen så spelade vi på några godishjul och då upptäckte vi att turen vänt, YES :) vi spelade typ fyra ggr var och vann en stjärnvinst, 2 1:a vinster och en 2:a vinst! haha, turen vände till slut :)




lönehelg=betala räkningar-helg!

Japp, lika fort som pengarna kommer in på kontot, lika snabbt försvinner de iväg till räkningar! Men det gör inte så mycket, känns bra att ha den biten avklarad. Jag avskyr att ha sånt hängandes efter mig!
Idag har jag hunnit med att plugga, lagat mat, handlat bord och stolar åt mamma, handlat mat tills ikväll och betalat räkningar! Puuh :) Ikväll ska jag nog kolla på Dirty Dancing, bästa filmen ever! Om jag är ledsen så behöver jag bara kolla på den så känner jag mig bättre :) den var min räddning sista tiden i Oslo!
Jaja, snart dags för fredagsmys med mat och film, nice. Ciao!

en liten paus måste man väl ha?

Har precis käkat lunch, någon paus från pluggandet måste man väl få? Det regnar faktiskt inte än, vädermänniskorna kanske hade fel? :) Det är blandat, lite sol här och lite moln där. Ska nog utnyttja mitt medlemsskap på sats i eftermiddag, känns rätt bra :) Men nu är det plugg som gäller igen. Ciao!


pluggfredag, jag jublar!

Jaa, himmel vad kul det är att plugga på en fredag! haha. Men nu när det har varit så fint väder flera dagar har jag liksom skjutit plugget framför mig eftersom det tids nog skulle blir sämre väder! Och det ska vara halvdant hela helgen här nere så då hinner jag ikapp det jag har missat :) Inget annat intressant, sorry!

oväntade kommentarer

är oväntat roligt! Haha, tänka sig...

Köpestopp, NU!

Japp, nu ska jag spara pengar. Jag är INTE bra på det, men jaa jag måste ju det ändå. Det är såååå svårt när det blir sommar och alla fina klänningar och skor bara finns där i affärerna och ropar: KÖP MIG, KÖP MIG! Men jag insåg idag när jag hade varit på Gina Tricot som precis öppnat på Backplan kom hem och skulle hänga in mitt inköp i garderoben och det inte fanns en endaste ledig galge (och vi har mååååååånga) att hänga det på att jag förmodligen har kläder så det räcker. Förmodligen också så det täcker en halv armé! Såå, härmed lovar jag och svär att jag har köpestopp (förutom såna där viktiga måste ha-grejor såklart) tills sommarlovet börjar. End of discussion! (det låter mycket hårdare på engelska, haha).
MEN, det finns två undantag:

- fredag 2:a maj, shopping någonstans med mor (hennes idé, INTE min)
-
lördag 17:e maj, shopping "på det där stället" (även känt som Ullared) med mormor och mor

ENDAST dessa dagar är det tillåtet att spendera mitt YNKLIGA studiemedel, OKEJ?!

Och bara för att, en bild på inköpet! Och erkänn, visst är de fina? :)





kaffepaus

Jahaa, den här skoldagen blev kortare än tänkt men det är ju alltid skönt! Ska vänta på Johan, han kommer vilken minut som helst så ska vi ha kaffepaus :) men sen blir det mer plugg!

Jaaaa, nu har Gina Tricot öppnat på Backaplan! Fick en impuls att åka dit och checka läget idag men dessvärre kommer ju inte pengarna förrän imorn! Så jag får vänta.. Kanske åker dit och kollar läget iaf? Ciao!

dagens bästa




God fruktsallad och en rolig himmel :)


Oj, vart tog all tid vägen?

Giick upp klockan sju imorse för att hinna plugga ordentligt innan skolan börjar. Har inte ens börjat än! Vart sjutton tog all tid vägen?? Jaja, jag får bita i det sura äpplet och skylla mig själv. Ska köra igång nu iaf :) Har bara en lektion idag så det är väldigt skönt! Och idag är det klarblå himmel igen, jag är väldigt tacksam för det :) När jag vaknade i morse och kollade på klockan så var den halv sju och jag var pigg. Min väckarklocka skulle inte ringa förrän sju. det har inte hänt på hur länge som helst att jag har vaknat INNAN sju och varit pigg! Tack solen! Nee, nu väntar plugg på mig. Ciao!

Mamma sa att jag skulle gå med i en förening och...

... jag tror att jag kanske ska gå med i en gymnastikförening som ledare faktiskt! Hur bra låter inte det? Jag har saknat gymnastiken så fruktansvärt mycket sen jag tog ett break som tränare. Trots att barnen kunde driva en till vansinne allt som oftast så var det ändå de där dagarna när man var trött och nere och man gick till träningen och alla barn är glada och tjoar oavsett väder etc. som gjorde en glad och de dagarna kommer man verkligen ihåg! Jag glömmer aldrig sista träningen innan jag tog studenten och flyttade till Oslo. Jag fick hålla mig ifrån att börja gråta hela träningen, alla barn kramade mig hela träningen och sa: Jooooossaaaaaaan, måste du sluta? Snääääälla, kan du inte stanna? Fy, så hemskt. Dock så tror jag inte att jag ska kontakta föreningen i fråga förrän i sommar eftersom jag ändå inte kan börja förrän i höst. Det spelar liksom ingen som helst roll vilken nivå gympan är på, det är så himla kul att se allas framsteg ändå! Jag känner också att det är ett rätt bra sätt att träffa lite mer människor av det kvinnliga släktet, liksom kompensera det faktum att det inte finns så många av oss i varken min klass eller på min skola. Jaa, jag får nog nästan bestämma att jag ska göra det här.

Idag har det varit sådär underbart fint väder igen! Satt på kajen hela lunchen och solade och åt, så skönt! Blev klar med lab 3 på programmeringen också så det känns bra. Kände faktiskt att jag förstod lite mer idag och det är ju alltid positivt! Dock förstår jag nog inte på långa vägar så mycket som det är tänkt att man ska vid det här laget men hurra för mig ändå! Har suttit i solen på balkongen nu i e.m och läst min bok, den är ju grym!

Dags att städa och sen hoppa in i duschen. Ciao!


Pssst... Kolla björkarna, de håller på att slå ut!


image58




programmering inne, sol ute

Jahaaa, nu sitter jag inne i datasalen och ska ha programmering och ute är det strålande sol! Livet ä rorättvist ibland :( Men som tur är har jag eftermiddagssol på min balkong så det blir nice när jag kommer hem! Ciao!

MARIMEKKO!

Skulle åka till H&M i söndags och köpa nagellacksborttagning. Alldeles innanför dörren så hänger A tribbute to Marimekko-kläderna som säljs nu. Fick ögonen på en väldigt rolig och inte det minsta diskret klänning i storlek 36, tänka sig vilken tur! Jag var ju bara tvungen att köpa den, hallå en investering för framtiden! Nu måste jag verkligen sätta igång och plugga lite hållf. innan skolan börjar. Ligger efter men på något konstigt sätt känns det inte så jobbigt. Det är nog solen som göra att jag känner att allt är lugnt! Jäjä, strålande sol idag med vilket betyder kjol på :) Och idag finns det 0% chans för hagel så jag kan vara lugn! Ciao!

image57

Ny klänning, sol och god mat!

Idag kom min nya klänning från H&M, den är såååå fin! Tur för mig att jag fick 25% rabatt på den, perfekt för min studentplånbok. Har suttit på balkongen hela eftermiddagen och solat, hur skönt som helst. Läste äntligen ut boken med det angenäma namnet "bitterfittan". Läs den och fundera! Eftersom det var så fint väder hoppade jag raskt över till nästa och tänkte att nu när det ändå är så skönt att sitta här på balkongen så kan jag tvinga in mig i "flickan som lekte med elden" och äntligen har jag kommit fram så att boken börjar ta fart! Så nu känns den helt okej. Ettan var ju riktigt bra och det sägs ju att denna är det med :)
Kvällens mat består av tacopaj och en mycket god sallad bestående av: isbergssallad, tomat, majs, kidneybönor och kikärtor med lite vinäger och peppar. MUMS!

Ha en trevlig fredagskväll!

image56


Dagens vill ha:

dessa skor gör att jag får rysningar! Ge mig, please... Tyvärr passar de inte in i min tunna studentplånbok just nu. damn!

image55

Äntligen fredag!

Wohoo, skönt med fredag :) Idag är det massor med saker som ska göras : tvätta, städa, plugga, handla, flytta hyllan och säkert ännu mer saker som kommer efter hand! Men det är alltid skönt att veta att det finns saker att göra. Ska kolla på ett avsnitt av SATC nu och käkäa lite fil o müsli. En kopp kaffe så jag blir pigg är ett måste, men mitt supergoda dyra kaffe är slut så jag får dricka Johans äckliga Svensson-kaffe istället. På något sättär det inte lika kul att skämta om Svensson-grejer när man heter Svensson. Namnbyte - Jatack! Men vad gör man itne för att vakna till ordentligt på morgonen? Ciao!

Underbart är kort?

Helt underbart väder idag, jippie! har suttit på balkongen hela eftermiddagen och solat mig. Man mår verkligen så himla mycket bättre när solen tittar fram, hoppas det håller i sig ett tag! Eller?

Imorgon hoppar jag över programmeringsövningen med motivet:
Hur ska jag ärligt kunna göra klart och redovisa en lab om jag inte ens vet vad jag sysslar med? Skulle de be mig göra om lab 1 och 2 skulle jag INTE blir godkänd. Så imorgon ska jag plugga hållf. och fixa matlab och lära mig lite om det.
På nåt sätt är det så tröttsamt med programmeringen för de flesta verkar tro att det är någon sorts tävling: vem blir klar först? Och för mig egen del så kvittar det om jag skulle hinna klart först med lab 3 imorgon för jag skulle ändå inte kunna förstå något av det som står där framför mig på skärmen. Och jag kan GARANTERA att 75 % av de i klassen inte har någon aning om vad de sysslar med när de sitter vid datorerna för alla har fått hjälp med det mesta. Det känns som om jag vill kunna det jag blir examinerad i, annars kvittar det ju eller hur?

Det ska bli väldigt skönt med helg! Har en hel del saker som ska göras och som ska stökas undan och nu har man tid till det. Det konstiga är att så här på torsdagen när helgen snart är här känns det som om helgen är jättelång och man har massor med tid men av någon konstig anledning så hinner man knappt blinka och vipps så är det söndag! Men man få försöka njuta den tiden man hinner :)

Ciao!

Funderar..

Detär så konstigt. När jag väl sitter här och ska skriva så kommer jag sällan på nåt rikigt bra att skriva. Så fort jag stängt av datorn, sitter på bussen eller är någon annanstans än vid min dator så kommer jag alltid på massor med bra saker som jag går runt och funderar på som jag säkert inte är helt ensam om. Konstigt det där!
Igår hade jag som ni säkert märkte en aktiv bloggdag, fler än ett inlägg alltså! Det som är konstigt är att jag antar att det är samma personer som besöker min lilla blogg varje dag, en trogen lite skara. För det brukar alltså inte vara någon mängd att skryta med. Men så händer det ju då ibland att statistiken ökar en viss dag och sen sån dag var efter mitt sista inlägg igår. Det ökade med typ 25 personer! Undrar vad det var som gjorde att såmånga stormade in på min blogg och läste? Och undrar om de fann något intressant? Jaa, man kan ju undra. men roligt är det i alla fall!

Sitter nu i skolan och väntar på att klockan ska bli två och att min demo i cnc ska börja. Skulle ju kunna använda tiden fram till dess med att plugga lite, men oj så tråkigt. Har verkligen ingen lust! Så kan det vara. Ciao!


Torsdag.

Idag hade jag till min glädje lite sovmorgon, alltid lika skönt. Upptäckte för ett par dagar sen att jag glömt anmäla mig till demon på maskinprojektet så när ajg väl gjorde det så fanns ju såklart bara de dåliga tiderna kvar. ska ha demon idag 14.15 och jag slutar 12.15 så det blir ett litet hål! Får se om jag sätter mig med hållf. eller med  programmering. Annars så brukar vi ju sluta tidigt på torsdagar och då brukar jag hinna stöka undan det som ska göra i räkneväg och hamna i fas igen. Men jag har ju helgen på mig!
Nehe, dags att göra sig i ordning för skolan kanske? ser ut som en annan slashas just nu! Inte bra.

Ciao!

End of story

Tvkvällen är slut för idag. Helt okej ikväll faktiskt! Idag längtade jag dock inte alltför mycket till att få bort, men mer till att åka utomlands. Vill ha sol, strand, hav paraplydrinkar och helst av allt NU! Lite för mycket begärt kanske, men vad fasen... Önska kan man väl få göra?

På vägen hem idag gjorde jag två inköp fast att min ekonomi egentligen INTE tillåter det. Behövde en ny dagkräm, den gamla var slut. Kikade in på Kicks och tänkte köpa Oliv-krämen och se om den är nåt att ha. Upptäckte då till min förtjusning att det bara kostade 20 kr mer att köpa ett duo pack, alltså både en dagkräm och en nattkräm. Hur bra är inte det liksom? Första gången i mitt liv jag har en kräm på natten och en annan på dag. Snacka seriöst! :) Köpte även ett par pärlörhängen. Dessa var väl inget jag skulle dö av om jag inte köpte men de kändes väldigt nödvändiga eftersom de har funnits i mina tankar några dagar nu. Till min ekonomis glädje mitt i alltihopa så var det ju SÅKLART fejkpärlor :) Och jaa, jag har ett par riktiga pärlörhängen, men dessa var ett par storlekar större och var underbart fina! Nu ska jag lägga mig som en annan tönt eftersom klockan bara är kvart i tio. Min bok ligger och väntar på att bli utläst och då finns det ju inte så mycket annat att göra. Så nu säger jag godnatt!
Dagens inköp och bloggens FÖRSTA "dagens outfit" nedan. Lite cheesy (?), jag vet men vad fasen. Nåt måste jag väl fylla ut raderna med?




tidig kväll = tvkväll

Japp, ska hoppa in i en varm dusch och sen har jag bokat tv:n ett tag! Brukar kolla på barnmorskorna som går 2100 på ettan, det är så himla bra. Fast att det är förjävligt (jag vet såklart inte det, men några fåglar har viskat det i mitt öra ;)  ) att föda barn så är barnmorskorna som jobbar där så himla söta så det känns helt plötligt inte lika hemskt när man tänker att det om typ tio år är jag som är i den situationen. och det är ju bra, att det finns hopp! haha.
Sen såg jag att När & Fjärran går idag också. Gissa vart de ska nånstans? TURKIET, mitt favoritställe! har ju varit där tre gånger och åker gärna tillbaka igen. I like it!

Nee, duschen kallar!


image52

Alanya för typ 4 år sen!


sjuka hagelkulorna!!

Sitter i biblioteket i skolan nu och kan inte gå härifrån än. Det haglar och kulorna är megstora! Jesus. Jag som trodde det var vår och har ju kjol på mig :(

En föreläsning to go, sen hemgång. Väl hemma väntar plugg och en promenad om vädergudarna ger med sig. Ciao!

helt underbart!

Jag kan inte fatta. Tittar ut genom fönstret och ser inte ett enda moln så långt ögat kan nå. Otroligt! Idag blir det kjol, hej vår!

Sköööön morgon!

Onsdag är den dag i veckan som jag gillar bäst! Jag börjar itne förrän 13.15 och Johan börjar tidigt. Summan av detta är att jag kan ligga och dra mig en stund alldeles själv i sängen innan jag går upp och käkar frulle! Och har heeela långa förmiddagen på mig att göra mina egna saker som att plocka i ordning lite, plugga och bara ha det mysigt :) Jag har precis duschat av alla blommor, de såg så ledsna ut så jag tänkte att det kanske är lösningen? Så nu står de på balkongen och njuter lite. Det ser ut att blir väldigt fint väder idag, JIPPIE, så de får stå där ute och frodas tills jag kommer hem i eftermiddag.

Läser en bok nu som har sina bra stunder faktiskt. En rätt så feministisk bok, ibland alldeles för feministisk. Det kanske man som kvinna egentligen inte får säga? Hon skriver väldigt mycket bra saker faktiskt som man känner igen sig i och den boken tror jag alla kvinnor SKA läsa. Visst, det är mycket blaj emellanåt men summa summarum så är den tänkvärd.

Nehee, nu ska jag gå och bädda, duscha och göra mig i ordning! Ciao.

image50


För övrigt så längtar jag tills det blir sommar

!


recept på god potatissallad!

hittade ett recept på en god potatissallad!

färskpotatis 800 g
ruccolasallad 80 g
blandade salladssorter 200 g
haricots verts 100 g
paprika 2 st
röd lök 2 st
vitlöksklyftor 1-2 st, eller efter smak
balsamvinäger 0.5 dl
olivolja 2 dl
citronsaft 2 msk
salt och peppar 1 tsk, eller efter smak

Skölj och koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela potatisen. Den kan med fördel användas lite ljummen. Även bönorn kan värmas lite. Paprikan kärnas ur och skärs i tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Blanda ner produkterna i serveringsskålen. Rör ihop citronssaft, olja och vinäger med kryddorna och häll sedan blandningen över grönsakerna. Riv över färska kryddor som dekoration och smaksättning t.ex. bladpersilja.
Vill man göra salladen extra matig kan man med fördel blanda i fetaost och svarta oliver.

Hittade den här och tyckte att den verkade jättegod :) eller hur?

Satt i solen på balkongen och läste förut. Hur skönt som helst! När solen tittar fram och det blir sådär varmt på vår balkong så längtar man ännu mer tills sommaren! Men det är verkligen inte långt kvar nu. Tittar på schemat och ser att det INTE är många veckor kvar tills maskinprojektet ska vara inne och programmeringstentan ska vara skriven (och förhoppningsvis godkänd vilket känns helt omöjligt just nu) och kontentan av detta är då att det inte kan vara så långt kvar tills den efterlängtade sommaren är här! Weeei :) Hoppas hoppas att sommaren blir bättre än förra i alla fall! Iofs så måste den bli jävligt dålig för att vara sämre så sannolikheten känns rätt så bra.

I helgen fick vi celebert besök av Johans mor och far! Och tänk så snälla de var som gjorde så att den FINA bokhyllan som jag (och Johan litegrann) så länge gått och trånat efter. Efter att ha spenderat hela lördagskvällen med att slipa slipa slipa så var det också dags att måla måla måla och resultatet: STRÅLANDE! Kunde inte blivit bättre! I'm soooo happy :)


Före                             Efter

Dock så ställde vi bara dit lite saker som stod och skräpade i skåpen för att den inte skulle känna sig alltför ensam! Och nu när den blev så fin så kanske den ska stå i vardagsrummet istället? Ska testa och se om det blir bra annars så är den ju fin där den är :) Men visst blev den fin?

Sen så fyndade jag på Netto och kom hem med TVÅ par nya gardiner. Iofs kom bara ett par till använding just nu, men det andra paret kommer ju hängas upp när det är dags för uppfräschning igen. Det är alltid kul med lite förändring och förbättring i vardagen :)



Nehee, nu är det nog dags att lägga sig och läsa lite. Har massor med böcker som jag vill läsa, men alltför lite tid och alltför mycket trötthet smyger sig på på eftermiddagarna! Men snart är det sommar och då finns det tid. Fick mitt schema fårn Ica idag och jag känner mig mycket nöjd med det. Jennie, jag längtar förskräckligt mycket till sommaren och allt som väntar! Nu är det upp till oss att se till att det händer också :) men det fixar vi!

Godnatt, Ciao!

Jaa, jag vet att blommorna ser lite mörbultade ut och fönstret är skitigt, men det får gå ;)

update!

har varit dålig på att uppdatera, men jag har helt enkelt haft bättre saker för mig! Men nu har jag och Jennie kommit överens om att uppdatera oftare så vi vet vad som försiggår i varandras liv :) Och det är alltid trevligt! Idag är det blå himmel och sol, underbart! Men jag är sååååå trött idag så jag ska sätta míg på vår balkong och läsa lite och njuta. Imorgon börjar jag inte förrän 13.15 så på förmiddagen blir det lite hållf. beräkningar. Inte mitt favvoämne men dock ett ämne som skall avverkas! Mer kommer senare, nu är det sol, bok och balkong som gäller!

Ciao


image46

shopping!

Japp, jag har shoppat lite, både igår och idag faktiskt! Kan väl inte säga att min ekonomi blev så jätteglad över det, men vad ska man göra när det är saker man bara msåte ha? :) Joo, shoppa! Igår köpte jag tallrikar och frukostskålar på Chilli, hur fina som helst. De såg typ gamla ut fast att de var helt nya! Och de var jättebilliga och jag tycker det är skitbra med billiga saker. Då gör det ju inget om de skulle gå sönder, hehe! Sen handlade jag några bh:ar på hm, bl.a. en hudfärgad som var väldigt välbehövlig.
Idag då. Jo, jag åkte till Myrorna och skulle kolla in de och se om det var något att ha. Det var väl sådär, men det var väldigt mycket fina gamla möbler till sjukt bra priser! Så det är ju bra att veta om man ska köpa något nytt fast gammalt :) haha. Men som sagt så hittade jag inget jag ville ha där (förutom möbler som jag ändå inte får hem) så jag knallade vidare till Backaplan för att fördriva lite tid (har massor med fritid just nu eftersom jag jobbar på som sjutton i skolan!) och hoppade in på Cubus och hittade ett par kanonfina blå jeans för: tadaaaam 199 kr. Hur bra är inte det för min studentplånbok?? Så det blev dom och ett brett skärp som är fint både nu och sen speciellt i sommar. Så idag har varit en bra dag för mig men mindre bra för min plånbok! haha. men nåt kul måste jag ju få ha :)
Var ute och gick i en och en halv timme igår (!) och kände av det i mina vader idag. Kan bero på att mina vader är nästintill obefintliga (eller hur malin, haha) så de fick sig nog en omgång. Så idag tog jag det lugnt på träningsfronten och mosade i stället i mig några chokladbollar som jag gjorde igår. Antar att det som förbrändes igår kom tillbaka idag!
Annars då... Är sjukt trött idag, måndagstrött antar jag så jag ska ta en tidig kväll och kolla på antingen cashmere maffia eller fortsätta nöta SATC. Jag tröttnar aldrig. Snarare att jag saknar det efter ett tag när man inte kollar på det på ett tag!

Jag bjussar på lite bilder av min shopping. Ciao ;)



jag är kääär...

i en bokhylla. eller kanske inte bokhylla, men någon form av hylla i alla fall. den fanns ju såklart där i min stora antikaffär där det finns så mycket saker att man måste gå tio varv (minst) för att hinna titta på allt. det värsta med hyllan är att även om jag skulle köpa den skulle det bli väldigt svårt att få den därifrån till vår lägenhet. vi får ju itne in den i bilen och johan har ingen dragkrok på sin bil! så det finns ju inget att göra åt det, buhuuu.

För att jag kände mig på topp och var väldigt stolt över mig själv för att ha klarat termon så var jag ju tvungen att införskaffa mig något som gör att jag svävar på moln: SKOR!!! Japp, jag har köpt ett par skor igen. och de passar inte direkt den här årstiden heller. men dom står där bland alla andra fina skor i min garderob och väntar snällt tills det blir sommar och då speciellt augusti. för då ska jag nämligen ha på mig dom och tänka att YES JAG KLARADE TENTAN OCH JAG HAR INGEN OMTENTA OCH DE HÄR ÄR MIN BELÖNING! haha. jag har en väldigt bra anledning till varje skoköp jag gjort i mitt liv, jag har absolut inte dåligt samvete för något skoköp jag gjort. skor är en väldigt stor nödvändighet i mitt liv, utan dem är jag ingentign. faktiskt! det sägs att jag har ärvt min skomani från min farmor, men jag tror att mamma inte är så dålig på det hon heller. fast hon har nog mer mani på saker. ALLA saker! såå, jaa skor är min passion, min last, mitt begär. och jag älskar det! 

en bild på hyllan. inte den bästa och hyllan ser skabbig ut, men det går att putsa av och den skulle passa UTMÄRKT i vårt kök :)


lycklig!

jag är nog den lyckligaste i världen! Igår tog jag mod till mig och knallade upp till min lärare i termodynamik och frågade efter min tenta, om den var rättad. Jag var så nervös så jag trodde jag skulle svimma! Hon frågade vad jag hette och jag sa Josephine. Jahaaaa, säger hon lite dröjande och tittar i högen bland tentor. Jag mådde illa! Jag har för mig att det gick bra för dig säger hon efter en stund och ger mig tentan. jag fick godkänt och med lite marginal till och med! Jag trodde jag skulle kräkas, fy fan vad glad jag blev. Den värsta kursen i världshistorien och jag hade äntligen klarat den. Och detta betyder: INGEN OMTENTA I SOMMAR!! Weeeeei :) Jag är så förbannat glad just nu och stolt över att ha klarat det som jag kände som omöjligt. Nu jävlar vet jag vad jag går för :)

Ska precis göra mig i ordning och åka till Backaplan och kolla i en antikaffär som är väldigt rolig att fördriva tiden i. Eftersom jag ligger i fas i skolan har jag inget att göra hemma över helgen, NICE :)

Ciao!

programmering...

Japp, nu ska jag ha programmering. Och jag tror inte att jag är speciellt bra på det, haha. Men den som lever får se! (och höra). Fredag, YES! Ikväll hoppas jag på tacopaj efter jag slutat klockan fem. En helg av lugn och ro!

Programmering var det, just det.

dags för sängen.

äntligen dags för sängen, YES! Idag har jag hunnit med mycket. Lagat mat, kollat på Sex and the city för hundrade gången, pluggat klart det som skulle pluggas samt varit ute och sprungit en redig sväng. Men nu är det dags att sova, ska upp kvart i sju i morgon och slutar inte förrän fem. Vilken rolig fredag vaa?? :) Men det är väl bara att vänja sig tills man ska börja jobba, men då jobbar man förhoppningsvis med något som man tycker är kul att göra och då blir ju saker och ting inte lika jobbiga! Så sant så sant.

Så godnatt gott folk, sängen väntar!

Åååh, solen skiner! Och här sitter jag...

Solen skiner och det är riktigt vårvarmt ute! Ändå sitter jag inne och häckar. Måste göra lite hållf. innan jag med gott samvete kan gå ut och ta mig en löprunda, vilket jag bestämde mig för när vädret är så fint! Nu ska jag ligga i fas redan från början, ska lägga manken till nu! Så jag får sitta inne nån timme till innan jag tar mig ut i den friska varma luften :) Men det går bra det med. Är så nöjd med mitt nya datorbord och min snygga fåtölj! Känns sååå skönt att ha ett eget place med min dator och skolsaker. Och bordet är ju så smart, bara att fälla ut så blir det fyrkantigt, och annars är det mindre och trekantigt! SMART! Nee, duty's calling, Ciao!

Bodycombat eller löpning??

Helt okej dag idag faktiskt, det är till och med fint väder! Slutade redan tolv idag, så det var skönt. Lagade lax, cous cous och kokade lite broccoli o blomkål och morötter till, MUMS! Ska nog ta mig en lite powernap för jag är grymt trött! Sen blir det träning av något slag, löpning eller Bodycombat. vilket låter mest lockande?? skönt med löpning när det är så fint väder iofs. Jaja, vi får se! Ciao så länge :)

Onsdag

Jaa, en helt vanlig onsdag i den första läsveckan i fjärde läsperioden :) Idag har vi haft hållf. och sen kom det programansvariga och berättade om de tre inriktningar vi kan välja till tvåan. Fick klart för mig att det till 100 % är teknisk utveckling jag ska läsa så nu längtar man bara tills de roliga kurserna kommer igång! Fast det blir ju inte förrän i slutet av tvåan dock.

Kom inte hem förrän vid halv sex idag, men jag hade ju sovmorgon och började ju inte förrän kvart över ett så det gjorde ju ändå ingenting! Ska ta och plugga lite hållf. nu och sen ska jag slappa lite. Imorgon är det  halv nio som gäller, men då slutar jag också kvart över tolv! NICE :)

Nee, nu ska jag gå och få lite saker gjorda, Ciao!

Mormor, idag var der inte vår längre, snarare höst! REGN REGN REGN! som alltid här i Götet!

BILDBEVIS!!

Nu är det vår och jag har bildbevis! jag och Johan gick två varv i vårt trevliga motionsspår här och det var fullt med vitsippor överallt. Mycket mysigt :)

När jag och Johan går där och flåsar eftersom det är uppför - nerför - uppför - nerför hela tiden, blir jag återigen imponerad över Johans tro på sig själv och tron på att han kan klara vad som helst. Vi går som sagt och pratar om inget och allt när vi av någon anledning snöar in på Göteborgsvarvet, marathon, Vätternrundan, Vansbrosimmet, Vasaloppet m.m. Ja, typ klassikern och lite till. Jag frågar honom om han tror att jag någon gång i mitt liv kommer vara så ambitiös och vältränad att jag kommer springa marathon. Neeeej, det tror han inte såklart. Jag frågar då om han kommer göra det, och han svarar då att neee, det är inge kul. Men ge mig en vecka så cyklar jag Vätternrundan säger han då stället. Tjena! säger jag, fattar du väl att du inte kan, om du aldrig har cyklart förut??! Joo, jag lovar det klarar jag säger han igen. Jag blir så glad när folk verkligen tror att de klarar av att göra saker, för det är inte så ofta man stöter på det. Så nu är det bara att vänta och se, kommer Johan att cykla Vätternrundan eller inte??

Ne, nu ska jag ta och äta något och sen ska jag kolla på en film. Ciao!


image41

Ny läsperiod - Ny motivation

Japp, känns rätt skönt faktiskt! Och vädret är ju fint också :)

I lördags var jag på ikea och köpte mitt databord och en fåtölj så nu är man pank igen. Men det är SÅ SKÖNT att äntligen få ha sin egen lilla hörna med dator och en assnygg och skön fåtölj! Så det är nice. I söndags var jag värsta energipaketet och städade hela lägenheten och som pricken över i:t så sprang jag ner till Brunnsbo på kvällen fram och tillbaka. Motvind hela vägen dit och uppförsbacke hela vägen hem, inte undra på att jag fick träningsvärk, har ju inte tränat på ett tag! hah. Men det var skönt när jag kom hem, var sååå slut.

Idag har jag köpt kurslitteratur för 370+345+70 kr. INTE KUL!! men ack  så nödvändigt.

Idag har jag haft föreläsningar hela dagen, från halv nio till tre, men det var faktiskt helt ok ändå! Känns som om det är rätt roliga kurser, jätteskönt!

Nee, nu ska jag slappa och sen ska jag plugga lite. Jag tror jag börjar kvart över ett imorn, JIPPIE!

BTW så har jag så grymt bra musik i min iPod också. Kan knappt sluta lyssna, tihiii! :D

RSS 2.0