En resa genom sverige.

Nu är flygbiljetten upp till Norrlan bokad, skönt. Torsdag 12.50 bär det av. Känns både skönt och lite panikartat på något sätt, svårt att förklara. Åker med pappa hem på söndag vilket är skönt för då får vi lite kvalitetstid också, även om jag ha på känn att man kanske inte är alltför talför hela resan.

Idag var jag och Ida kvar ändå till sex i skolan. Vi skrev på vårt miljöprojekt och jag kan ju säga att det märktes att vi inte setts sen i onsdags! Vi pratade om väldigt mycket som inte hade med skolan att göra, skrattade och flamsade. Imorse tyckte vi att vi hade hur god tid som helst till plugg, hela eftermiddagen liksom, vi kommer ju hinna massor, men i slutändan blev det bara miljöprojekt ändå! Det sociala måste ju ändå upprätthållas också och vi hade en del saker att uppdatera varandra om ;) Följde med henne en sväng till h&m eftersom jag sett en kjol där som passade henne som hand i handske, så den fick hon med sig hem. Hur fin som helst!

Imorgon har jag sovmorgon till elva, men jag ska FÖRSÖKA ta mig upp lite tidigare och plugga lite. Just nu är jag mestadels trött, borde nog vända snart när det är så ljust och fint ute ändå till efter åtta på kvällen! Det är nog bara allting som snurrar i mitt huvud just nu. Både bra och mindre bra saker. Mer säger jag inte :)

Fick tillbaka tentan i elteknik som vi gjorde 10 mars, fick en fyra så det får jag vara nöjd med! Hade SLARVAT på en uppgift så jag blev lite arg på mig själv. Det fanns ändå en chans till femma om jag bara samlat mina tankar lite. Å andra sidan var det ju den veckan då all otur koncentrerades på just mig, så jag var väl inte riktigt mig själv. Är rätt nöjd ändå :)

Ida visade kort från Lofoten också, åh vad jag längtar! Det var så fint och jag bara längtar efter att få jobba järnet. Även om det är själva resan efter som är äventyret så är Lofoten ett äventyr i sig, det kommer bli såå grymt. Tänk vilken tur man kan ha i livet egentligen. Ha friheten och MÖJLIGHETEN att åka och se världen, klart man inte tackar nej!

Nu ska jag ta och diska och fixa lite här hemma. Tjingeling!

Måndag.

Så har den nya veckan startat, bara att hugga ta i alla saker som ska göras för fullt. Har varit på en timmes spinning idag, snäppet jobbigare än förra gången! Instruktören sa innan passet att hon tyckte att jag hade bra teknik på förra passet, så jag tackade och tog emot! Efteråt frågade hon om jag tyckte det gått bra och så frågade hon om jag cyklat mycket, för hon tyckte det såg ut som det. Nej, bara när jag ska ta mig nånstans frågade jag ;) Så det måste jag ju ta positivt! Borde nog fortsätta med spinning då...Tränade även lite mage när jag kom hem så nu är jag sluuut, men det är så skönt så. Imorgon tänkte jag ta en vilodag från träning, kanske en promenad eller nåt istället. Jag hoppas på att jag har grym träningsvärk i benen imorn för idag tog jag i som tusan!

Pratade också med Sgs om att hyra ut min lägenhet i andra hand från och med sommaren, och det verkade vara okej. Ett problem röjt ur vägen inför mitt livs äventyr, nu återstår bara att hitta någon perfekt och felfri människa som vill bo i den, helst utan att ha sönder den och ev. saker som är kvar ;) Det ska nog ordna sig.

Har också bestämt mig för att åka upp till Norrland på torsdag, känner att jag verkligen vill dit nu. Man känner sig rätt ovetandes om saker och ting här nere och jag vill bara vara där och krama, prata och bara finnas till. Hur jobbigt det är kommer vara så vill jag bara vara där. Åker med pappa hem på söndag så han blev nog också lite glad mitt i allt ledsamt, lite sällskap i bilen på den långa resan hem är ju inte fel, och en avbytare så man får vila sig lite också.

Imorgon slutar vi tolv så då hade jag tänkt vara kvar i skolan till sex eller nåt och plugga, perfekt när jag hoppar träningen också. Skönt att få lite gjort nu så man kan vara lite ledig i påsk och ha lite möjligheter att göra saker om det skulle vara att något skulle hända.

Nej, nu ska jag fixa lite och sen är det sängen som gäller. Är lika trött i huvudet som i kroppen! Godnatt

Hejdå helg!

Så har även denna helg bara rusat förbi, hur är det möjligt? Tiden går alldeles för fort när man har roligt. Mina planer för helgen var bland annat plugg, men det har jag inte gjort. Dock så hann jag ju med en massa andra bra saker som att tvätta, städa, göra matlådor, handla mat, gå och och roa mig, träna afrodans.. Ja, en hel drös med saker ju! Plugget tar jag tag i imorn igen, helger är ju ändå till för att man ska kunna vila upp sig lite. Nu ska jag avrunda denna söndag med lite filmmys för mig själv. Ska kolla på Amelie från Montmartre. Har av någon anledning aldrig sett den fast att jag alltid tänkt att jag ska se den de gånger jag sett filmen i affärer och så. Så idag slår jag till och kollar på den, vilket då betyder att man kan bocka av ännu en grej på "att göra"-listan :)

Imorgon ska jag ge mig på 60 minuter spinning igen. Tyckte det var så fruktansvärt jobbigt sist så jag var helt säker på att jag itne skulle kunna gå på hela helgen men jag hade knappt någon alls. Alltså måste jag ta i ännu mer imorn, även fast det känns som att jag ska spy av trötthet (vilket det verkligen kändes som) för att det ska ge lite mer. Det kommer bli grymt ;)

En riktig slappardag.

Det var faktiskt riktigt roligt igår, hur mycket folk som helst i en liten etta på 27 m2! Eller två ettor egentligen, eftersom lägenheten ovanför joinade och också hade fest. Sen blev det som det alltid blir när man är så sjukt mycket folk och ska ut efter en otroligt rolig förfest, folk splittras och så kommer man inte in för det är fullt och så blir det som det blir.. Hur som helst så var det riktigt roligt fram tills dess i vart fall, och kvällen slutade ju bra trots allt! Tur att saker och ting kan ordna upp sig :)

Idag är en riktig slappardag. Ska ta hand om all tvätt som hänger på tork som jag inte hann med igår innan jag skulle ut. Har inte satt foten utanför lägenheten idag, borde kanske ta en promenad sen. Har i alla fall duschat! Alltid något. Och så står det lasagne i ugnen, så lite effektiv har jag allt varit ;)

Aj, det gjorde ont!

Skulle ta av mig linnet jag hade på mig för att slänga ner det i tvättpåsen och fastnade med örhänget i det! Det lät jättekonstigt som om nåt gick sönder i mitt öra och så gjorde det ooooont. Det blev ett litet jack och började blöda, så nu är mitt öra lika rött som en tomat och lite svullet. Kommer ALLTID ta av mig örhängena om jag har ringar i öronen från och med nu, så slipper man att örat slits i bitar. Ska förövrigt bädda sängen nu och försöka plugga lite. Laga mat står också rätt högt upp på listan, kycklingklubbor och nåt gott till hade jag tänkt. Tjingeling!

Sköna lördag!

Godmorgon, eller Godförmiddag snarare!
Vad skönt det är med helg, I like. Sov sämre än vanligt inatt, men det var ingen skada skedd ändå eftersom jag ändå hade sovmorgon! Det blev lite filmmys igår, Australia. Den var riktigt bra, men låååång!

Idag ska jag jag plugga, tvätta och ikväll ska jag nog till en kompis som har fyllt år och har förfest innan det blir utgång. Får se om jag hänger på ut eller om det bara blir förfest, beror på motivationen ;)

Hoppas ni har en bra lördag! Ciao.


Mitt gamla hem är med på bild.

När jag var mindre bodde vi i, enligt mig då och även nu faktiskt, ett litet drömhus inne i Askersunds stad. Det är så litet, så litet, och faktum är att ALLT är litet! Huset var litet, köket var litet, toaletterna var små, mitt rum var litet, trädgården var inte platt utan i olika höjder och rätt liten, våra uthus var små.. Ja, allt var rätt litet med andra ord, utom mamma och pappas sovrum då som var det största rummet i huset. Jag kommer ihåg att jag gillade att ligga i deras stora säng och kolla upp i taket eftersom det var öppet upp till taknocken! Det var finast av allt ansåg jag och var mycket förundrad över detta rum med det fina taket med stockar. Det fanns inget bättre hus att bo i och det är inte förrän nu när man blivit äldre som jag inser att det faktiskt inte var det lättaste att få plats i huset, och att det faktiskt behövde renoveras och skötas om! Sånt förstår man inte när man är liten, man tycker mest att allt är fantastiskt. Det gjorde mig inte så mycket att mitt sovrum var pyttelitet och dessutom en passage till badrummet på vår övervåning, jag älskade vårt hus oändligt mycket ändå! Det kommer nog alltid att vara just MITT hus, fast att man inte bor där längre. Hur kom jag nu in på detta då? Jo, jag sitter här vid min dator och surfar runt och laddar för en promenad till Hemköp, och klickade in på Nerikes Allehanda. På Askersundsidan är det en stor målad bild och på den är vårt gamla hus! Jag kände att jag blev lite nostalgisk och var tvungen att skriva av mig lite.

Klicka här vettja: http://www.na.se/askersund/

Åh, hemma igen!

Nu är jag hemma igen, så skönt så! I brist på ork att skriva en massa, då jag faktiskt ska lägga mig nu, kommer istället ett par rader ur dagens låt. Lifehouse - Everything.

Find Me Here
Speak To Me
I want to feel you
I need to hear you
You are the light
That's leading me
To the place where I find peace again

Godnatt och sov så gott!

Första helgen utanför Göteborg på LÄNGE!

Jaa, idag åker jag hem till Askersund för första gången sen i julas. Oj, vad tiden går fort när man har roligt ;) Just nu känner Göteborg mer och mer som hemma, vilket känns skönt. Allt blir så mycket lättare då! Jag trivs som fisken i vattnet i min lilla lägenhet, den är så fiiiiin :)

Har ingen stor väska här, de är i Askersund så jag har fått packa två mindre väskor med saker istället. Ska ju ha med mih gummistövlar och lite vintersaker hem, vi ska ju ut i skogen i morgon och då måste man vara ordentligt klädd! Datorn ska med hem också, så jag ska hoppa in på Nordstan på vägen till skolan och köpa ett sånt där slimmat fodral till den så man bara kan stoppa ner den i väskan utan att den blir helt fördärvad, ledsen och får för sig att sluta fungera igen. Hemska tanke!

Igår hade vi filmkväll hos Christian, alltid trevligt att umgås lite och mysa. Vi kollade på Bedtime Stories, den var söt men lite barnslig. Fast det är såna som är sköna att titta på vissa dagar, man behöver liksom inte tänka, bara vara! Mycket njutbart.

Det börjar också dra ihop sig mer och mer till min vistelse i Lofoten och början på mitt livs äventyr! Som jag längtar. Vilken tur att jag träffade min pingla Ida som vill hänga med ut på äventyr, och som gillar äventyr ännu mer än mig! Tackar ;) Jobb har vi fått, så nu återstår bara resten... Ska bli så grymt kul, längtar! Som sagt, detta ska bli MITT år fyllt med härliga upplevelser.

Annars har jag nog itne så mycket att förtälja? Sista tiden när aktiviteten på denna blogg varit väldigt låg och ni därhemma har varit ovetandes om mitt liv härnere, har det hänt så mycket saker och jag har velat skriva om så mycket, men det blev liksom för mycket så istället för ord kom ingenting. Så tokigt det kan vara? Nu är jag ju i alla fall igång igen, vilket är bra för man behöver ju få skriva av sig ibland!

Nu ska jag ta och packa ihop det sista och sen äta lite innan jag ska in till stan, för att sedan ta mig till skolan för en övning i Hållbar Utveckling. Äntligen känns det som att man läser lite kurser man VERKLIGEN har användning av, gött!

Fick just ett sms från Mackan, han sa att de två sista Stieg Larsson filmerna ska visas på bio ändå, weeeei! Mycket bio blire...

Ha en bra fredag! Tjingeling ♥

Vår idag med!

Godmorgon!
Vaknade för en timme sen av mig själv, en halvtimme innan klockan skulle ringa. Det är så skönt när man gör det, man blir så mycket piggare! Har precis käkat frukost och sitter nu och lyssnar på nyfunnen mysmusik, Bon Iver. Tack Rickard! Hur bra som helst. Måste definitivt läggas in på min iPod så jag har något att lyssna på på tågresan hem på fredag.

Idag är det blå himmel och sol, precis som igår. man blir ju alldeles lycklig i kroppen när det är sånt här väder! Kan det inte alltid vara så? Idag har vi sovmorgon, börjar halv elva med miljöteknik tror jag det är. Världens flumlektion och väldigt oorganiserat skrivande på tavlan, det gillas inte! Ordning och reda, rätt eller fel är det som gäller.

Igår hade jag, Abbe, Ida och Fredrik filmkväll här hos mig. Vi kollade på Benjamin Buttons otroliga liv. Den var riktigt bra faktiskt (och lång!) så den rekommenderar jag verkligen! Ida fick hoppa över sista tio minuterna eftersom hon var tvungen att springa till vagnen för att hinna med tåget. Så kan det vara när man inte bor i stan ;)

Ska ta en springtur efter skolan idag, passa på när det är så fint väder! Det är ju så härlig luft och allt känns lättare. Nu ska jag nog ta och fixa i ordning mig och bädda sängen och fixa. Tjingeling!

Jag hade fel!

Det blev sol och vår idag, jag hade fel! Det gigantiska svarta molnet seglade snällt förbi och släppte fram solen. Idag är det en lyckodag, med sol och trevligt sällskap! Ikväll ska vi titta på film, myskväll alltså. Har sovmorgon till elva imorgon också, weei! På återseende folkens.

Ingen bra känsla.

Idag är det olycksbådande svart på himlen ovanför huset mitt emot. Alltså, kolsvart! Har en känsla av att det blir en regnig dag. Snälla, låt mig ha fel! Det ska ju vara vår nu.

Nu är det dags för nya tag.

Idag började vi på en ny läsperiod. Som det känns nu kommer det bli en tuff vår med MYCKET plugg! Sjukt mycket att göra, men det är alltid trevligt att vara sysselsatt. Dessutom så är det ju sista pluggandet innan ett år av äventyr! Oj, så jag längtar. Kan knappt fatta att det är sant.

Idag har jag tvättat och donat. Behövdes verkligen, tvättkorgen var överfull och alla mina strumpor låg i den. Gjorde våfflor till kvällsmat också, mums! Det var verkligen längesen jag åt det så det tänkte jag att jag kunde unna mig.

Helgen var bra, som alla helger är nuförtiden! Alltid roliga saker att se framemot. I fredags var vi 18 stycken från klassen och spelade Laserdome, det var ju Idas födelsedag! Det var grymt kul, fast att jag kom trea från slutet, haha. Min poäng blev -29. Jaa, jag lyckades med att få minuspoäng! Tur att man inte är en dålig förlorare, jag hade sjukt roligt ändå :) Efter laserdome åkte jag med Ida hem och sov där för på lördagen åkte vi tjejer till Ullared för shopping medan killarna åkte till Lager 157. Det blev en riktig mysdag med lagom shopping för min studentekonomi! På vägen hem stannade vi vid en sjö och grillade korv på en engångsgrill vi köpt, supert! Det var ju inte alls blött eller kallt ute....

På kvällen var vi hos Christian och kollade på Melodifestivalen och åt tacos. Väldigt mysigt! Beslutade mig i sista sekund för att hänga på ut, nykter då :) Blev såååå sugen på att dansa och visst blev det dansa av! Hade jättekul.

Igår var det städdag, vilket verkligen behövdes här hemma. Jag och Fredrik tog en prommis till Ica i det VÄLDIGT fina vårvädret, mycket skönt! Blev tokvarm.. Sen kom min Ida förbi och så käkade vi lite och kollade på en film. Ett väldigt bra avslut på helgen!

Idag var det alltså en ny läsperiod som började. Jag hade ju tänkt åka hem på torsdag redan eftersom jag inte varit hemma på så länge, men det sket sig. Vi har först en övningslektion i "Kvalitetsstyrning i produktutveckling" hela torsdag eftermiddag och sedan en obligatorisk gruppuppgift hela fredag eftermiddag i "miljö- och energiteknik". Det blir hemresa fredag vid fem eller nåt sånt i stället.

En ny och längre kabel att ha mellan datorn och stereon inhandlades idag också, weeeei! Nu kan jag sitta i soffan med datorn och ändå lyssna på musik. Thanx Fredrik :)

Nu hade jag tänkt att ta tjuren vid hornen och börja läsa lite Energiteknik faktiskt. Ska rota fram den HEMSKA Termodynamik boken igen, usch. Den kanske har blivit lite bättre nu när man har läst ett tag och fått in studierutiner? Jag intalar mig det i alla fall.

Ciao!

Det var ett tag sen..

Länge sen jag skrev. Har inte haft tid faktiskt, och inte riktigt lust till det heller. Igår hade jag tenta i Elteknik, borde nog klarat den. Kändes okej, men man vet aldrig säkert. Har tenta på fredag också, i Produktmodellering. Borde nog gå bra den med!

Annars har jag det rätt så bra här nere i Göteborg. Den sista veckan har allting gått emot mig iofs, men det borde nog vända snart. Tur att man har många runtomkring som finns där när det blir tungt. Hur gör man annars?

Förövrigt så längtar jag tillbaka till Åre titt som tätt. Det var en bra vecka, en mycket bra vecka! Hade inte haft så kul på länge som när jag var där. Helt otroligt roligt! Det behövdes då. Ett bra minne att tänka tillbaka till!

Ska sova nu, tentaplugg imorgon. Blir förhoppningsvis lite mer uppdatering när tentan är klar. Jag åker ju hem snart också, det var ett tag sen! Nu är det dock sängen som gäller. Först duschen förresten, tränade ju förut! Ciao.




torsdag, 5 mars.

some things we don't talk about
better do without
just hold a smile
we're falling in and out of love
the same damn problem


together all the while
you can never say never
while we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go
don't let me go
don't let me go
don't let me go
don't let me go
don't let me go

Grå söndag.

Usch, idag är det en sån där typiskt grå söndag. Den ska ändå ägnas till plugg så det kanske inte gör så mycket ändå? Det regnar ju inte ute i vart fall, alltid något positivt. Fick ett tråkigt och ledsamt besked igår. Det var ändå lite väntat, men saker blir alltid mer påtagliga och jobbiga när man får det bekräftat. Fick ingenting annat gjort igår, mer än att gå och handla mat i princip. Kändes tungt. Man känner sig så himla liten och hjälplös, finns inget man kan göra för att det ska bli bättre. Man måste verkligen komma ihåg att visa sina när och kära omtanke och kärlek så länge man lever, för en dag tar det ju slut. Det är det som kallas livet tydligen.

Nu ska jag bädda sängen och sätta mig för att plugga. Ida kommer om en timme eller så, då är det 200 % plugg som gäller. Det börjar verkligen dra ihop sig! Ikväll blir vi åtta vänner som ska gå på bio. Män som hatar kvinnor. Jag är lite orolig för att jag ska bli besviken eftersom jag läst boken, men jag får försöka sänka mina förväntningar lite så kanske det kan bli bra? Jag har ju hört och läst att vissa saker inte är som i boken, just för att det skulle bli så fel på bioduken. Vi får se, jag är sjukt sugen på att se den nu i alla fall! Det är skönt att vara sysselsatt hela tiden, då blir det lite lättare.

Saker och ting snurrar runt i mitt huvud som inte borde snurra runt. Jag funderar så mycket nuförtiden, på allt och ingenting. Jag har i alla fall bestämt mig, det här ska bli mitt år! Det ska bli grymt.

RSS 2.0