Gaaah, ibland blir man galen för mindre.

skulle ta på mig mascara och när jag smetat på på ena ögat så går borsten av! Så nu är handtaget en del och själva skaftet och borsten en annan del. Jag blir så trött! Tur att jag hade en extra, men den är vattenfast och det är så jobbigt att få bort sen. Kan detta vara ett I-landsproblem kanske? ;)


Haha..

Valborg!!

Idag är det Valborg, trevligt trevligt! Tog lite sovis och snoozade en halvtimme innan jag orkade ta mig upp. Har precis käkat frukost och ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Himmelen är klarblå och det ska tydligen bli sisådär 25 grader varmt idag! Kan man önska mer? Hoppas ni får en trevlig Valborg folkens!


den vägen som jag åker på
den är krokig och dan
det händer att jag stannar till ibland
men jag tar mig ändå fram
den vägen som jag hamnat på
den är smal och full av damm
men styr jag bilen med en varsam hand
kommer jag nog fram

Som en ytterligare påminnelse om att det snart är dags..

När jag kom hem för en stund sedan och hämtade posten låg både ett kuvert från Göteborgsvarvet och min träningstidning i brevlådan. Försöker världen säga något? Typ att jag borde börja träna stenhårt nu eftersom jag snart ska springa två mil. Jaja, det ordnar sig!

Igår var vi iväg på match på Ullevi, ÖSK mötte IFK. Vi var två ÖSK:are och sex IFK:are, så vi var i underläge redan från början kan man säga! Dagen började som vanligt med skola och efter det bar det iväg in till stan för att förtära lite mat i solen. Det blev BK takeaway, vi är ju faktiskt fattiga studenter, för att sedan tas med och möta killarna vid Heden. De satt och tittade på DSC, chalmers sportklubb, som hade någon uttagning till en cup på lördag. Satt där ett tag, åt och drack god öl i solen. Sedan bar det iväg till Ullevi för att heja frma vårt kära Örebro till seger, men det var itne så lätt faktiskt. Morfar, jag gjorde mitt bästa men det höll inte! Alvbåge gjorde dock ett strålande jobb i målet :)

Idag har jag och Ida spenderat halva dagen, närmare bestämt halv nio till kvart över ett, på bryggan. Tvärtemot vad många tror så slöade vi inte, utan vi pluggade faktiskt kvalitet eftersom vi hade dugga på eftermiddagen. Det gick okej, får väl med mig några bonuspoäng i vart fall till tentan. Efter duggan åkte de som bygger Cortege, vilket var en hel del, bort till byggplatsen så det blev bara Rikard och jag kvar. Låg på bryggan och pratade i en halvtimme eller nåt, innnan vi också åka till byggplatsen och spanade. Vi var ju tvungna att se vad våra buddies egentligen håller på med och vad det är vi ska titta på o morgon! Väl där så fick vi världens service, hamburgare och pommes. Underbart! Även denna dag blev bra till slut, vilket kändes skönt. Ett par längre shorts och en tröja hängde med hem också, yeeej! Det var nämligen kaos i kollektivtrafiken när vi skulle hem, en spårvagn och en buss hade krockat nere vid brunnsparken så det var stopp överallt. Så då blev det en promenad på kungsgatan och ner till stan, samt ett par stopp i några affärer.

Idag hade jag tänkt springa, men kom på nu när jag kom hem att jag hade tvättid. Smarta jag slängde inte ens i min jacka som skulle tvättas, vilket egentligen var hela anledningen till att boka tvättid. Istället hänger den i hallen fortfarande, hur smart är jag? Så den får tvättas helt själv sen. Fick nämligen en HEL cola över mig igår eftersom någon briljant människa sparkade en fotboll på mig när vi satt och åt. Inte okej! Borde nog gå ut och springa ändå, men neej, jag orkar inte. Nu ska jag ta och fixa lite här. Imorgon är det valborg, weeei! Dagen ska spenderas i slottsskogen med grillning och skoj, sedan kolla på cortegen och sedan partaj någonstans! Niiiiice. Tjingeling ♥


Jag och Ida pausar på promenad i Floda. Gick förbi Nääs slott :)

En liten resa till Kiel imorgon då.

Imorgon ska jag och släkten åka på kryssning till Kiel, ska bli mysigt! Längtar hem och behöver lite trygghet av nära och kära just nu så den här resan kunde inte kommit lägligare. Även fast det känns lite ovant allting så ska jag ta och snäppa upp mig lite, som min goda vän sa, för det är trots allt bara jag som styr över mitt huvud. Idag har varit en bra dag, mest upp och bara lite ner. Satt på bryggan och läst kvalitet på eftermiddagen, alldeles underbart i solen! Sen var jag ändå tvungen att bege mig in till stan och köpa presentpapper, typiskt att jag skickade hem allt mitt. När jag väl kom hem så tog jag en springrunda, tog inte ut mig alltför mycket men det var faktiskt hur skönt som helst i det vackra vädret. På min runda springer jag förbi gööööörmånga fotbollsplaner. Solberga kan slänga sig i väggen liksom! Och det var så mysigt för det var massor med knattar och även äldre såklart, som spelade fotboll med stolta föräldrar som njöt av både sol och sina barn. Nu känns det att sommaren är på väg i vart fall.

Har haft väldig ångest över vårt projekt eftersom jag varit rätt passiv i det sista. Har ju dock hänt en del saker och jag har varit passiv hela jag. Lovar att jag på måndag ska köra igång i 200 % för jag tycker ju ändå att detta projektet är jätteroligt! har idag suttit och skrivit lite här hemma ändå, men nu måste jag verkligen packa och fixa tvätten. Tiden räcker aldrig till när man väl har saker att göra, förstår inte det.

På båten har jag i alla fall ETT "måste köp" som jag har nu för fjärde året. Jag köper nämligen alltid Calvin Klein Summer, och alla jag har luktar såååå gott! Så jag hoppas att den har kommit. Frågade på KICKS i början av veckan och då hade de inte fått in den än. Jag håller tummarna!

Hittar inte min dagbok jag köpte innan jul heller. Den ligger nog i något av skåpen över sängen, men de är ju så förbaskat djupa och JÄTTEhögt upp så jag når ju inte. Jobbigt att vara liten! Såg nämligen en dokumentär i förrgår om Joyce Carol Oates och hon sa att alla borde skriva några rader i en dagbok varje dag. Och jag har ju gjort det i perioder så nu tänkte jag börja igen, få ut alla tankar ur skallen. Borde nog kännas bättre då!

Nej, nu får jag sätta igång här. Kommer inte komma i säng förrän tolv ju! Nattinatt ♥

En lång dag orsakad av många saker.

Idag har varit den längsta och tyngsta dagen på länge. Det var tungt redan imorse när jag vaknade, men det var ju bara att pallra sig upp och iväg till skolan. Jag har blivit itutad att man ska vara stark om man ska överleva och jag har verkligen försökt hela dagen. Trots mitt enträgna påklistrade face så syndes det tydligen ändå. Ibland är man nog inte så bra på att dölja saker som man tror. Eller så är det bara så att vissa i ens omgivning ser rakt genom dig. Vilket det är vet jag inte riktigt, kanske en kombination av båda?

Vi startade i alla fall dagen i datasalen för att hugga ta i vårt miljöarbete igen. Vi är fem stycken i vår lilla projektgrupp och idag var vi:

- en bakis
- en sjuk
- en ledsen
- en pank
- en kär

En salig blandning med andra ord. Vi kom förvånansvärt långt vilket kändes skönt så nu är det "bara" slutklämmen kvar, men av erfarenhet har jag lärt mig att det inte är så bara med den. Det återstår dock att se. Sedan var det dags för lunch, där alla först satt och åt under tystnad för att sedan börja diskutera vart vårt miljömedvetna undre är på väg någonstans. Sedan var det dags för energilaboration mellan 13.15 - 17.00. Vi skulle laborera på värmeväxlare och som alltid när det är labb får man lite panik i maggropen innan man riktigt vet vad man ska göra och vad alla saker är, min mage fick alltså ännu mer panik än innan vilket var mindre bra. Vi löste det rätt snabbt och blev till och med klara med rapporten som lämnades in PRICK fem. Nöjda var vi.

Nu är jag alltså hemma och funderar över alla möjliga saker, vill mest att allt ska bli bra. Helst nu, på en gång. Har ingen speciell lust att vara social på dagarna, men man är ju så illa tvungen. På valborg är det ju Cortege här, där några i gänget är med och bygger. Vet inte riktigt vad jag vill hitta på då faktiskt, har ju några dagar att fundera som tur är. Nu ska jag ta och försöka läsa lite av det jag och Ida skulle läsa till imorgon. Vet dock inte hur långt jag kommer innan tankarna snurrar igen. Bäst att göra ett försök i vart fall. Godnatt ♥

all of the things that I want to say
just aren't coming out right
I'm tripping inwards
you got my head spinning
I don't know where to go from here

True colors .

and I see your true colors
shining through
I see your true colors
and thats why I love you
so dont be afraid to let them show
your true colors
true colors
true colors are beautiful
like a rainbow


Idag har jag varit i skolan hela dagen och pluggat. Är väldigt trött om dagarna, är nog på grund av allt som snurrar just nu skulle jag tro. Gillar dessutom inte att vara i stan är det är vår, fint väder och på väg att bli sommar, då vill jag bara åka hem. Just nu känns väl inte det så himla skoj det heller, så jag vet inte riktigt. Lagade matlådor idag när jag kom hem, fem stycken till och med. Kände mig riktigt duktig. Köpte dessutom sushi på vägen hem för jag har gått och varit sugen på det i flera dagar nu, trots att jag aldrig ätit det. Fick i alla fall klart för mig att sushi inte står högst upp på min lista, finns en hel drös med annan mat jag hellre äter. Men jag dör som sagt inte av att äta det, ifall jag nu skulle bli bjuden på det nån gång eller så, bara så ni vet!
Har just läst ena häftet jag och Ida skulle läst tills imorgon, ska påbörja det andra nu. Sen tänkte jag lägga mig i sängen och titta på Sex and the City filmen, väldigt bra film att titta på när man är så här låg och fundersam. Eller inte. Den har ju i alla fall ett lyckligt slut, man kan ju hoppas det faktiskt. Godnatt allesammans!

Allt har sin tid i livet.

Är hemma i Askersund på visit, och den blev längre än tänkt också. Hade tänkt bege mig tillbaka till Göteborg igår men beslöt mig för att stanna kvar och åka med mamma ner imorgon i stället. Senaste tiden har jag för första gången haft tid till att fundera över saker och ting, man har kunnat slappna av på ett helt annat sätt. Både igår och idag har varit jobbiga och tunga dagar och man undrar vad man sysslar med egentligen. Ibland vill hjärtat och hjärnan olika saker vilket gör allting så otroligt mycket svårare. Oavsett hur saker och ting blir så känner jag att det ska bli ett välbehövligt och roligt år med jobb och resande. Jag har ju trots allt längtat efter det i hela mitt liv! Hur saker och ting blir efteråt återstår att se, man kan ju tyvärr inte sia om framtiden. Jag vet vad jag vill i alla fall. Jag har i alla fall fått fram det jag ville ha sagt så länge vilket är otroligt skönt. Man kan inte mer än att göra det bästa av livet för man lever ju bara en gång!

Nu ska jag ta och tvätta lite jeans så de är rena tills imorgon och sen är det nog hög tid att ta tag i de där skolböckerna som ligger på golvet och som jag ignorerat de senaste dagarna. Ciao ♥

Only time will tell.

Påsklov.

Godmorgon!
Har nyss käkat frukost och ska precis börja göra mig i ordning. Ska in till stan en sväng och träffa Ida och förhoppningsvis shoppa en vårjacka. Det börjar ju bli ordentligt varmt ute nu så vinterjackan börjar bli lite varm! Vet dock inte riktigt vad jag vill ha för vårjacka så vi får se hur det går. Åker hem till Askersund ikväll också, tar sena tåget så att jag slipper stressa en massa. Har ju inte ens packat liksom! Det är i alla fall en hel drös med skolböcker som ska med hem, blir inte ett ledigt lov för min del precis. Måste nog göra upp en sån "to do"- lista med alla saker som ska göras med plugg, träning, lägenhet, flytt och så. Lättare att hålla lite koll då. Perfekt att göra på tåget sen! Nu måste jag sätta fart här. Ha en underbar skärtorsdag!

Blue crush

Idag är det regn, blött och grått ute, en riktig "vara inne"-dag helt enkelt. Var hos farfar förut och tog med honom en sväng på stan, han hade några ärenden. Han satt i bilen medan pappa fixade det som skulle göras. När vi lämnat av honom för att han skulle vila så åkte vi hem och hämtade farmor och så for vi till Dollar store och till Simonssons och handlade lite. På Simonssons köpte jag tre filmer (99 kr!), bland annat Blue Crush som jag nyss kollat på. Har sett den innan, men den är rätt bra tycker jag och så får man ju längta lite tills det bär iväg till andra sidan jorden ;) Inte för att jag kommer vara så bra på att surfa, men det är ju allt lite inspiration! Snart ska jag och pappa köpa pizza, eller en kebabrulle blir det nog för min del, mycket gott. Tidigt imorgon bär det av hem till pappa, tar väl några timmar! Ska åka förbi farfar imorgon innan vi åker också och säga hejdå, usch.. Åker hem till Gbg på måndag, så hinner jag se hur pappa har fått i ordning det också!

tjingeling.


storm

If I could just see you
Everything would be all right
If I'd see you
This darkness would turn to light

Norrland.

Kom upp hit igår efter en mycket behaglig resa med både spårvagn, flyg och buss. Jag älskar ju att flyga, och att vara på flygplatser och kolla på flygplan, så det var ju trevligt faktiskt! Jag blir så barnsligt förtjust när jag ser flygplan och kan stå och titta i evigheter. Att flyga är ju också kul, speciellt när man lyfter!

Igår tog vi det mest lugnt här, åt lite och kollade på TV. Imorse vaknade jag när pappa gick upp och jag trodde jag skulle avlida. Klockan var halv sex! Seriöst? Lyckades somna om, men vaknade rätt snabbt igen av att pappa knallade fram och tillbaka och sjöng. Gnydde lite och sa ordagrant: Seriöst, jag vägrar gå upp såhär tidigt! Klockan var nämligen 07.15. Nejmen somna om då, sa han. Aah, lätt att göra! Så jag bad honom sätta på kaffe och det blev med andra ord en tidig morgon för mig.

Sedan åkte vi till farfar och Vanja på sjukan och hälsade på. Det var skönt att träffa honom, och Vanja också såklart! Fast att han är dålig så har han kvar glimten i ögat vilket är skönt. Sedan gick vi ut på stan (eller byn som man säger här uppe!) och gjorde lite ärenden innan vi gick hem till farmor och åt mat. Sen åkte vi upp till Gubbhögen och fixade litegrann och hämtade några saker. Kul att komma upp dit igen också! Efter det blev det en sväng till farfar igen och nu var han lite piggare eftersom han sovit på eftermiddagen, skönt det. Nu ikväll har pappa gått ut och träffat lite vänner, medan jag har haft en myskväll med farmor! Vi blev tvärsugna på nåt att äta, så vi plockade fram tunnbröd (äkta tunnbröd!!) och fil och så satte vi oss och åt  och pratade. Vi pratade om allt som har med livet att göra, om när hon var ung och om nu, om mig. Vi både skrattade och fällde lite tårar, det var skönt faktiskt! Hon gick inte och la sig förrän nu, måste vara rekord, hehe. Själv sitter och kollar med ett halvt öga på Troja, han den där Brad Pitt är ju sjukt snygg i filmen och lite ögongodis har man ju inte dött av ;)

Imorgon ska vi till Dollar Store, en affär med massor med saker som är billiga här, eftersom farmor vill det. Jag och pappa har ju inte precis något emot det precis, alltid trevligt ju! Sen ska vi såklart hälsa på farfar igen. Det är ju ändå det som är prio ett just nu! Min farfar ♥



Find Me Here
Speak To Me
I want to feel you
I need to hear you
You are the light
That's leading me
To the place
where I find peace, again

tack!

Tack vänner för en mysig kväll med chokladbollar och fotboll! Ska snart knyta ihop här och lägga mig. Blir nog en hyffsat tidig morgon imorn ändå, har inte packat klart än och sen måste jag dammsuga och fixa fint innan jag ska hem. Ju längre tiden går, desto mer jobbigt känns allting. Jag tror att det är först nu när jag är på väg upp som jag verkligen inser allvaret, det får ett ansikte på något sätt. Å andra sidan är det här livet, det är inte bara mig det är synd om och det är absolut inte jag som är mest drabbad, det vet jag. Men jag har varit väldigt skonad ändå tills nu, vilket jag är otroligt lycklig för! Hur som helst så ska det ändå blir roligt att träffa pappa och farmor också, min lilla farmor som bara knallar och går. Det var länge sen jag ens var däruppe, så det blir nog lite bra ändå. Känns skönt att ha en trygghet här också, och inte bara hemma, som jag kommer tillbaka till och bara får vara. Jag är väldigt lyckligt lottad.

Just nu har jag snöat in på Lifehouse. Oj, vad dom är bra! Sådär så man får rysningar och blir på myshumör. Att jag inte upptäckt dom tidigare? Alter Bridge är också grymma, men mest deras lugna låtar. De går varma på min playlist på datorn och kommer definitivt gå varma på min iPod imorgon. 

Nu är det dags för mig att slänga mig i sängen bland alla mina kuddar och täcken. Sov så gott! 

I thought you cared.

Som en stock.

Hade ju tänkt att jag skulle vakna vid kvart över sju som jag alltid gör när jag har sovmorgon. Av någon konstig anledning så vaknar jag alltid då även om jag inte behöver gå upp förrän minst en timme senare. Men vaknade jag kvart över sju idag? NEJ! Jag sov som en stock tills klockan ringde vid åtta så all den tid jag trodde jag skulle ha nu på morgonen liksom bara försvann! Haha. Men vad gör det? Utvilad och rätt så pigg är inte fy skam det heller. Idag är det dessutom strålande sol och VARMT ute så idag åkte det på en kjol och till det blir det ballerinaskor, bara för att tvinga fram våren ännu mer ;) Tänkte hänga med Ida till gymmet idag, men när det är så här fint väder vill jag nog hellre ta en springtur. Skönare kan det inte bli! Måste ju dessutom packa lite idag, men flyget går ju inte förrän ett så jag har ju lit tid imorgon med. Ha en underbar onsdag!

RSS 2.0