Förkyld och hemlängtan!

Jag är så ruskit förkyld idag, faaaaasen. Gillar inte det. Man blir så trött och näsan bara rinner och rinner. Det går nog över snart hoppas jag! Har hemlängtan också. vilken tur att jag ska åka hem idag då! Ska kila en kvart tidigare från lektionen idag så jag hinner med tåget. Vore ju hemskt att missa det, X2000 och allt! Har tagit med mig alla skolböcker hem också, har en del att läsa. Missa ju två lektioner på fredag så.. Jag har inte en enda fredag sen jag började på chalmers haft en enda riktig lektion på fredagar, utan bara övningslektioner eller ingen alls. Så när jag såg att vi har två föreläsningar på fredagar höll jag på att gå i taket! Vilken skit! så jag tänkte att det nog måste vara lättast att vara borta från första fredagen, men gissa vad? Det är SÅKLART en obligatorisk lektion på, bara för att jag ska åka hem då. Hur typiskt är inte det? Men jag tror det ordnar sig, ska snacka med läraren idag. Får läsa på det jag missar själv istället. Haha, vet ni vad han heter i efternamn? Jag höll på att dö av skratt när jag läste det. ÖHL! haha, roligt va? Det tycker jag i alla fall..
Nej, nu ska jag fixa det sista är och sen är det skolan. Fyra timmars föreläsning i samma ämne, sömnpiller? Har i alla fall hört att denna tenta ska vara rätt så lätt, det är alltid skönt att höra. Vi har ju ändå tre tentor i december. 15, 17, 19 december så det blir tentaplugg och tentaångest på hög nivå då! Men så blir det ju sälen till nyår, skönt med lite semester. Har varit dåligt med det på jäkligt länge nu. Behöver det känner jag. Dör nästan annars! Jaja, som sagt, ska kila! Tjingeling!

Trött, åh så trött.

Idag är jag sjukt trött. På Tillverkningstekniken åkte mina ögonlock igen flertalet gånger! Så det var bara att bege sig för att köpa en kopp kaffe innan Industriella Eknomin. Ska städa, diska och tvätta nu, har faktiskt längtat efter att ha tid till det. Jag tycker det är kul så länge man slipper vara stressad. Ska bege mig ut och springa senare också, måste komma igång igen. Det finns ingen återvändo nu för jag fick tidning och bekräftelse från Göteborgsvarvet förra veckan. Så det är bara att tuta och köra! Tudilooo!

En ny start.

Idag är det en ny start, vi börjar nämligen en ny läsperiod idag. Nu ska vi läsa industriell ekonomi och tillverkningsteknik. Känns rätt kul faktiskt! Slutar redan 12.15 idag, en riktigt nice start på veckan :)

Igår var vi ju på bio, kulkul! Vi såg Patrik 1,5, den var jättebra. Den måste ses, helt klart :) Vi fick dela upp oss och sitta tre på rad ett och tre på rad två, det var så mycket bokat! Jag fick sitta mitt emellan killarna, de ville inte att publiken skulle tro någonting, haha. Jag tyckte det var rätt kul! Men vi hade kul allihopa i alla fall :)

Ska till skolan alldeles strax. SKönt att det itne regnar nu i alla fall, vaknade i natt av att det regnade så mycket så det bara smattrade på rutan. Här i Göteborg kan man nästan aldrig ha paraply när det regnar för det blåser nästan alltid för mycket för det! Och just det, det är översvämmningar på massor med ställen här för att det regnat så mycket. Jäkla regn alltså! Tjingeling!

Bra början, bra slut..

Denna helg har varit en berg och dalbana. Fredagen var hur kul som helst, tackar tackar för det :) Lördagen var väldigt lång med alldeles för få timmars sömn efter fredagens party. Blev kvar i skolan i tretton timmar. På en lördag. Är jag normal? Jag var hemma kvart i ett i natt. Jisses. Idag har det varit en grå dag. Regn, rusk och diverse annat. Men nu är allt ljust igen, allt utom himlen då! Fick sms av kompisarna som undrade om Fisen ville med på bio och visst ville hon det. Kulkul! Så jag ska väl göra mig i ordning snart antar jag. Allt min smink är hos Bea så det blir sminkning light nu, får fixa mer hos henne sen. Hoppas alla haft en trevlig helg :) Lite bilder från fredagen nedan. Och förresten, jag tror att jag blir bättre på att bowla i takt med ölen som slinker ner ;) haha. Det gick nämligen bara bättre och bättre! Tjingeling!


Klassen bowlar

Bea :)

Rikard och Ricky

Bea, Gustav och jag..

Jag, Bea och Ida!

Jag, Marcus och Bea!

Ida röjer ;)

the Judgement Day!

Idag händer det, tenta och eftertentaraj! Håll tummar och tår för mig idag tack :) Håller på att packa ner alla saker inför kvällen och sen ska jag bege mig mot skolan. Har ont i magen, kanske inte just för tentan utan för andra saker. Men det går över snart förhoppningsvis. Känns bra att I kan peppa mig och säga upp med hakan! Tack :) Bör nog sno mig nu om jag ska hinna det som ska hinnas med. Trevlig fredag :)

Godnatt!

ska lägga mig nu. Tentadag i morgon igen, ojoj. Känns inte alltför kul, det är abra att göra sitt bästa ändå. Vi har suttit och pluggat hela dagen, åkte bussen från skolan klockan nio! Snacka om att jag var trött. Kollade klart på slutet på SATC-filmen förut, har sett den fyra ggr redan men den är sjukt bra. Den kommer nog skapa beroende hos mig i alla fall! Ska gå o lägga mig nu och ta sovmorgon, tentan är inte förrän klockan 14. Ogillar! Men efter klockan 18 är det partyfix och laddning inför den roligaste kvällen på länge! Jag längtar svinmycket, hade det inte varit för det hade jag brytit ihop redan inför tentorna. Så tack för det! Jag har inte skrattat så här mycket i skolan på riktigt länge, haha. Det gör pluggandet mycket enklare om man säger så! Godnatt och sov gott :)


En bråkdel av alla våra saker på bordet. Undrar hur det skulle se ut i vårt kollektiv, haha?


Får man tråkigt kan man ju alltid komma in till oss och måla lite på tavlan. Typ "gissa vem det här är" leken!

Vilket avslut på dagen!

Efter en tenta som gick sådär blev det ändå ett okej slut på dagen. När jag kom hem låg SATC-filmen och väntade på mig på köksbordet. Så när maten var färdiglagad var det jag som satt bänkad framför TV:n och här sitter jag fortfarande! Ska lägga mig snart för i morgon blir det en lång dag, tenta igen på fredag vilket inte känns alltför bra just nu. Får hoppas att det känns bättre i morgon. Just nu njuter jag bara av att titta på mina favoritbrudar på tv! Haha. Nattinatt!

Godmorgon tentadag.

Tiden räknas ner och snart är det dags, oj vad jag inte gillar dessa dagar! Man går bara och väntar och väntar. Om tentan varit på förmiddagen hade jag redan suttit där nu och varit klar klockan tolv. Himmleriket jämfört med detta! sitter i soffan och dricker kaffe och fördriver tiden. Ska göra lite lunch innan jag åker till skolan också, vi skulle ses därinne vid tolv. jag hoppas det går bra idag i alla fall, känns som om det borde det, men man vet ju aldrig! Beror ju helt på frågorna.. Adjöss!

När det blåser i Göteborg

så blåser det ordentligt. Det låter som tusan i rutorna, man blir nästan rädd för att de ska gå sönder! Tänk om de skulle göra det när man sover, jösses vad rädd man ska bli. Hemska tanke!

Har i alla fall läst klart nu, inget mer ikväll. Ska snart lägga mig och kanske titta lite på TV så man slappnar av lite grann. jag får ju så ont i magen när det är tentavecka, går och oroar mig och har mig. Men sånt är livet! Just nu längtar man så sjukt mycket till fredag EFTER klockan 18, då är det nämligen bowling och fest! Man kommer vara hur trött som helst och helt överlycklig över att tentaveckan är över, oavsett om det gått bra eller inte. Jag längtar som faan!

Wish me good luck folks! Ska krypa till sängs nu. Sovgott!

Imorgon gäller det...

Tenta i morgon, Affärsdriven produktutveckling vilket är detsamma som marknadsföring har vi konstaterat! Har pluggat hela dagen idag med, känns som om man kan allting fast ändå inte, haha. Svårt att veta vilka frågor som kommer, men gör man så gott man kan borde det gå bra. Vi har ju pluggat som tokar i varje fall, mer kan man ju inte göra! Efter tentan imorgon, som slutar klockan 18, så är det bara att ladda ur och ladda om. En till tenta på fredag väntar, Materialteknik. Det känns som världens flummigaste ämne! Har rätt okej koll på det, men vi ska sitta kvar imorgon efter tentan och plugga lite. Gillar inte att ha två tentor så nära varandra, men vad ska man göra? Ska läsa i mina anteckningar i en timme till, sen får det vara nog. Tjingeling!


Såna här tavlor av olika slag sitter i våra grupprum i biblioteket!


Killarna lagar mat. Uppmärksamma att det krävs TRE stycken ;)

Plugg idag, seriöst va ;) Det gick upp och ner men framåt i alla fall!

Grattis mormor!

Hoppas du får en bra födelsedag! Synd att jag inte är hemma, men jag ska fira dig när jag kommer hem :)


Sitter och käkar frukost och ska snart dra in till skolan. Tenta imorgon, jisses vad fort tiden går! Känns rätt så okej ändå faktiskt. Det värsta är att det är eftermiddagstenta och de börjar inte förran två. Man hinner ju gå och oroa sig så himla mycket innan man ska skriva. De bästa provresultaten får jag på morgontentor! Men men.. Ha en bra dag!

En fredagkväll hos Svensson/Gustavsson!


En bild säger mer än tusen ord.

Lunchtajm!

Nu är det lunchtajm, mums! Har varit blandat engagemang från mig nu på förmiddagen, men jag har ändå hunnit med det jag ska, poäng för det! till lunch blir det samma som igår, pasta med köttfärssås, gottigott. Nu på eftermiddagen blir det APU men lite Materialteknik senare tror jag. APU-tentan är ju först så man borde väl satsa lite på den nu antar jag.. Nu: LUNCH!



Ibland längtar man tillbaka till de allra bästa sommardagarna på det bästa stället :)

Godmorgon fredag!

Blev en tidig morogn idag med, har dock inte kommit igång med plugget än. Sitter i bibblan och kollar runt på diverse saker på nätet, så man har det avklarat! Annars kommer jag bara vilja göra det stup i kvarten och då är det inte så lätt att koncentrera sig. Idag var det ruskigt kallt ute, 2 grader bara när jag kutade till bussen. Tur att jag tog min ulljacka! Igår satt jag ju kvar ända till åtta i skolan, fick ju baby att hämta mig. Vi svängde förbi donken då både han och jag var hungriga och inte orkade laga mat. Åt så jag fick ont i magen, haha! Men gott var det :) Känns som att träningen får ligga på is en vecka till, får ta tag i det efter tentorna! Just nu är jag så himla trött när jag kommer hem efter en så lång pluggdag att jag vill sova på en gång.

Nej, nu ska jag köra igång här, min starttid är klockan nio och det är den exakt nu. På återseende!


Tjohoo, vad glad man kan vara en fredagmorgon!

Slipper åka buss!

Slipper åka buss hem ikväll för baby kommer och hämtar mig klockan åtta, tackar tackar! Så nu är det en timmes stenhårt plugg till som gäller, helt plötsligt känns det lite lättare :) Tjingeling!



Var på väg hem, men...

jag ångrade mig. Satte mig nere i lunchrummet och ska plugga lite APU tänkte jag. Är riktigt trött men det vore himla skönt att få detta gjort. Sitter några nördar vid bordet bredvid och spelar något konstigt kortspel, på engelska. Typ nåt fantasyspel eller nåt? Kulkul...

Imorgon är det fredag, weeei! Eller inte, det är ju tentaplugg som gäller. Det ska bli otroligt skönt när tentorna är gjorda, när man kan slappna av i några veckor! Snart, så snart...

Ska bli klar med detta sååå, adios!


Kul med webkamera, juuue!

En välbehövlig sovmorgon!

Min blogginlägg är just nu inte så intressenta, mest plugg plugg och lite mer plugg! Idag tog jag mig dock en välbehövlig sovmorgon, gick upp klockan åtta istället för sju. Det var något jag behövde eftersom pluggdagarna blir så långa. Och igår hade jag jättesvårt att somna, jobbigt! Ska dricka lite kaffe nu och vakna till. Johan ska boka biljetter till Metallica så han behöver datorn.. På återseende!

Fortfarande i skolan, men...

nu sitter jag nere i lunchrummet. Gustav skulle på dejt så jag sitter kvar här ett tag till. Ska försöka sitta kvar till 19.30 i vart fall, om jag orkar vill säga. Vi har redit ut rätt mycket i eftermiddag faktiskt, läraren hade lagt ut ett extra PM med de begrepp vi förväntas kunna och det känns skönt att titta på de och klargöra de begreppen. Kan man de borde man ju kunna få en trea i alla fall. Jag och Gustav konstaterade att i båda de kurser vi läser känns det som om man lika gärna kan få en 4 som underkänt. Men jag håller på godkänt ändå, haha! Nej, nu ska jag börja här så jag kommer hem nångång. Tjingeling!


Lång pluggdag framför mig

Idag har jag en lång pluggdag framför mig igen. Måste verkligen få lite mer saker gjorde idag, igår blev den mest prat om allt och ingenting för mig och Gustav. Skärpning idag alltså! Känns hur skönt som helst att kunna ta med datorn till skolan och kunna komma ut på internet. Sparar massor med tid på morgonen, nu kan jag ju kolla och fixa allt jag behöver när jag kommit hit, hur smart är inte det??
Igår var jag kvar ända till 19 i skolan, idag ska jag helst vara kvar till 20, om jag orkar. Men jag fick ju lite bråttom hem igår då jag hade hittat en bra grej och var tvungen att komma hem och få lite råd av mor på telefonen. Koncentrationen svek då kan man säga! hehe.
Nu ska jag sätta igång här, hälla upp en kopp kaffe (idag har jag en termis med kaffe med mig, jajjemän!) och plocka fram böckerna. Ciao!


Idag, precis nu, laddad som tusan.. Mjaeee?

Plugg i bibblan

Har en håltimma nu till 15.15 så just nu sitter jag i bibblan och pluggar materialteknik. Känns sådär, kan ju bara bli bättre ju mer man pluggar så det är det som gäller varje dag nu! Ska sitta kvar ikväll med, om inte orkern tryter. Har laddat upp med en kaffe nu iaf i ett försök att få igång koncentrationen! Bäst att sätta igång antar jag.. Fixade så att jag kommer ut på internet här i skolan med min egen dator, hur skönt som helst! Då kan jag skriva här jämt, haha ;) Adjö!


Så här motiverad var jag i morse...

Snart sängtajm!

Snart är det sängtajm, skönt! Jag är sååå trött. Borde vara uppvilad och pigg efter helgen men neeeej. Icke sa nicke! Ska plugga en stund till, sen lägger jag ner. Funderar på att ta en liten sovis i morgon och sitta kvar längre, får se hur trött jag är när klockan ringer. Idag har det varit en heldag med plugg iaf, men efter halv fem blev jag och Gustav trötta och omotiverade så vi pratade och flummade mest. Så är det ibland! Godnatt (såsmåningom) folkens!


Äntligen tvättdag!

Tiden har gått i raketfart den senaste veckan och den innan med känns det som. Tvätthögen har ju som sagt bara växt och växt men idag är det dags, tvättdag! Äntligen. Ska käka frukost och dricka mitt morgonkaffe, sen är det vår tur i tvättstugan. Antar att jag tar första tvätten, Johan ligger fortfarande och sover som en stock! Han gick och la sig väldigt sent igår så han vill nog sova länge idag. Fast jag drar nog upp honom när det är dags för tvätt nr2! Nej, frukosttime!

Dirty Dancing

Just nu är jag uppfylld av ett lyckorus, som alltid efter att ha kollat på Dirty Dancing. Undrar hur mångar gånger jag har sett den egentligen?

Godnatt allihopa!

Katastrof!

Min Dirty Dancing film är borta, katastrof! Som tur är kan man ju ordna det ändå, men jag vill verkligen hitta den. Originalet är ett MÅSTE! Ska kolla på den iaf och mysa lite :)

Ikväll gjorde vi baguetter i ugen till kvällsmat. Vi åt så mycket till lunch så vi var inte speciellt hungriga! Det var gott iaf och till efterrätt för min del blev det ckolad. Har utvärderat chokladsorterna nu och har korat Marabou Premium 70% till vinnare, så den måste ni köpa och testa!


Klicka på bilderna för att förstora.

Som jag redan har sagt så blev ljuskronan i köket helt fab så jag var ju såklart tvungen att ta kort och visa :) Jag tror mannen i hemmet tycker det blev bättre än han trodde. Ibland tjänar man på att vara envis!



Saknar Kola som en tok, min lilla skrutt. Så för att göra det lite lättare har jag henne som bakgrundsbild på datorn. Helst skulle jag vilja att hon höll mig sällskap i soffan när Johan kollar på fotboll. Jag tror faktiskt att han saknar henne lite grann med! Hon saknar nog honom i alla fall, haha.



Nu ska jag gå o kolla på Dirty Dancing och njuta av att det är lördag. Hoppas också att min huvudvärk som jag haft nästan hela dagen ger sig snart. God kväll och så småningom även Godnatt!

Ett steg närmare Göteborgsvarvet!

Promenaden blev en springtur istället! ska ju springa göteborgsvarvet i vår så jag lär väl sätta igång om jag ska klara det. Kändes riktigt bra för att inte ha tränat på så himla länge, men det är ju fortfarande långtkvar till 2.1 mil! Jag sprang nog ca 5 km eller så, får väl vara nöjd med det antar jag. Nu ska jag hälla i mig vatten och sen är det duschen, jag är genomsvettig! Ciao!

Promenaddax!

Nu är det promenaddax innan det blir mörkt. Måste ju få lite luft idag, haha! Håller på att röja i skåp och lådor, nödvändigt tycker jag, men onödigt tycker den andra i detta hushåll! Man kan ju inte alltid tycka samma sak. Dagen har gått riktigt fort och det har känts himla skönt att ha lagt plugget på hyllan idag. Stressen släpper för idag i alla fall!

Nej som sagt, det blir mörkt fort nu såå, på återseende!

Städning och pyssel!

Ska nog ta en paus från pluggandet idag och pyssla här i lägenheten istället. Ska sy in ett par chinos och en klänning och städa lite grann. Det är en sån typisk mys och pysseldag med grå himmel och lite regn ute! Ikväll ska vi grilla igen, ska bli gott :) Me like!



Nyvaken!

Weeei, idag är det lördag. Pluggdag för min del fast kombinerad med pysseldag! man måste ju göra allting här hemma som man inte hinner (eller orkar!) på veckan. Gick upp för 20 minuter sen och ska diska innan frukost. Det är så skönt att få det gjort!
takkronan blev jättebra och jag tror att min andra hälft tycket det med! Kanon :) Kort kommer ex. sen på det dårå. Nehej, nu börjar jag bli hungrig så då är det bäst att köra igång med disken! Adjöss!


Min lilla skrutt busar i min säng. Här är hon bebis men hon är lika söt nu! Koliiiiiiis!

Helg, men ändå inte..

Yes, idag är det fredag och det har varit en väldigt händelserik sådan! Kan börja från början kanske.

Incident nr 1
Gick upp som vanligt i morse, knallade till bussen. När jag bytte buss och gick på trettio-bussen på Backaplan var det väldigt mycket folk på den. Framför mig stod det en kille och vinglade och lät lite konstigt så jag gick förbi och ställde mig vid mittendörren. Kollade bort mot honom och kände igen honom, han åker ofta bussen samtidigt som mig. Jag tror att han går på en skola för sådana som inte "hänger med i utvecklingen" typ. Han blödde näsblod och inte lite heller. Han frågade om någon hade papper för hans var helt nerblodat, men ingen svarade ens en gång. Det satt fullt med vuxna människor som förmodligen själva har barn. Hur kan man bara sitta och titta på när någon är helt panikslagen och vill ha hjälp? Då blev jag lite förbannad och vände mig om och frågade bakåt i bussen om det var någon som hade papper, men det hade ju ingen (någon på en helt överfull buss måste väl för fasen ha en papperstuss?). Det var någon som hade skrivpapper så jag fick hjälpa honom så gott det gick och slängde det gmala pappret som knappt var papper längre. Vi gick av och in på Pressbyrån och hämtade papperservetter så han kunde ta dem istället. Jag hade bråttom till min laboration så jag frågade om han klarade sig själv, om hans skola låg nära och det gjorde den. Så jag gick till min skola och han iväg åt andra hållet. Det är så typsikt Sverige, att var och en ska sköta sitt! Jag blir så trött, kunde INGEN hjälpa den stackars människan? Jag var inte lite arg när jag kom in på skolan kan jag tala om. Där skedde incident nr 2!
Träffade Gustav vid skåpet och beklagade mig över Sveriges invånare samtidigt som jag packade in jacka och allt anant i skåpet och tog ut block och penna och det som behövdes till laborationen. Oc hvad gör jag då? Jo, jag lägger min kära iPod skåpet och glömmer den där. kommer på det efter typ 20 minuter och får lite smått panik. Går till vaktmästaren men han hade inte fått in någon. FAN (ursäkta), tänkte jag då. Som tur var gick jag dit efter lunch igen och då hade en vänlig själv lämnat in den, en tyngd släppte från mitt bröst! det värsta är att jag inte vet vem som lämnade in den för jag skulle verkligen vilja tacka den människan. Då kände jag att det finns människor med ett gott samvete och en själ trots allt! Sen blev dagen bara bättre och bättre. Jag tänkte att om jag inte hade varit hjälpsam på bussen kanske jag inte förtjänat att få tillbaka min iPod? Man kan gå och analysera och fundera på såna saker hur länge som helst! Blev i alla fall på bättre humör när min iPod låg tryggt i min väska igen så jag satte mig i biblioteket och pluggade till fyra. Kändes skönt att få lite gjort fast att jag hemskt gärna hade tagit helg i stället!

Idag storhandlade jag och Johan på Coop som vi ju har börjat med i detta hushåll, blev en hel del. Det bästa (eller sämsta kanske, haha?) med den här staden är att det inte bara finns en mataffär där man handlar utan massor med andra med, som min favoritaffär Hemtex! Hittade två ljusstakar och en takkrona till köket på rea. Jippie tänkte jag, men det vara bara jag som var glad för det köpet i vårt hushåll. Den andra halvan var inte allför positiv till det men det är ju då man får använda sin kvinnliga list och charm, haha ;) Eller hur? Så nu sitter jag här och fördriver lite tid medan Johan sitter och pillar med någon digital klockan (?) som han har gjort, kopplar ihop massa kablar och så. Jag fattar NADA! Han har nämligen lovat att jag ska få sätta upp takkronan när han är klar, jihaa!

Lägger upp lite bilder från veckan också. Igår satt jag ju kvar i skolan till sju, men innan jag satte mig i bibblan (mitt favoritställe när man ska plugga) gick jag till Pressbyrån och köpte en STOR kaffe och en Elle och njöt av. Jisses, nu ser jag hur mycket jag skrivit! Ska nog ta helg nu, i alla fall tills i morgon då det är plugg igen. TREVLIG HELG!



1) Mitt klädval igår 2) En stor god kaffe och en tjock Elle-tidning. Lycka! 3) Kaffe!  4&5) Utsikten från en del av skolan, nämligen det grupprum jag satt och pluggade i igår kväll. Rätt nice ändå va? Det är där på bryggan (bild fyra) vi sitter och äter lunch när det är soligt ute!


Du är vad du äter

Var kvar i skolan tills strax efter sju, kändes helt okej. Imorgon blir det en lång dag igen, fast att det är fredag. Man får offra helgerna lite grann när det närmar sig tenta! Känner mig rätt lugn inför dem, borde jag vara orolig? Jag är annars världens stresspaket vid den här tiden annars.
Kollade på Du är vad du äter, Katrin Schulman var med. Haha, jag garvade ihjäl mig! Hon är rätt kul faktiskt..

Ska hoppa in i duschen nu, imorgon är det tidig morgon igen. Vi ska ha laboration i Materialteknik i fyra timmar imorgon förmiddag. Himla spännande! Trevlig kväll :)


I skolan..

Sitter i skolan och har precit käkat lunch, kyckling med grön curry! Riktigt gott faktiskt :) Väntar just nu på att nästan lektion ska börjar, då har vi vår redovisning. Rätt skönt eftermiddag med andra ord! Ska sitta kvar i eftermiddag och fortsätta plugga APU:n, den verkar aldrig ta slut men någongång måste den väl det antar jag?
Nehe, nu ska jag slösurfa vidare här, bara för att det är så himla kul! Adios!

Välförtjänt sovmorgon!

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Gick upp strax efter halv åtta och efter det har jag haft en sån där skön och lugn morgon som jag gillar! Jag kommer knappt ihåg sist jag hade en sån. Det är skönt att hinna vakna till ordentligt innan man börjar plugga. Måste vara pigg till helgen då det är plugg som gäller för hela slanten!

Idag ska vi ha vår redovisning i APU. Känns bra faktiskt, man vet vad man ska prata om vilket alltid känns skönt! Känns helt sjukt att man snart har läst halva höstterminen, vart tar all tid vägen?? Det kan man fråga sig..

Idag ska jag köpa lunch i skolan, inte så sugen på samma mat för typ fjärde dagen denna vecka, haha! Hoppas det är någon god mat i kårhuset bara..

Ska dra mig nu, Tjingeling!

Pics

Kom på att jag tog lite kort när vi gjorde pizza i helgen. Eller rättare sagt Johan gjorde pizza och jag diskade, hehe!




1) Johan har kavlat degen, duktigt ;) 2) Jag avnjuter en kall öl, gottigott! 3) Pizzan innan gräddning. 4) Johan visar stolt upp sina mästerverk! 5) Den färdiga pizzan på min tallrik, yummie!


Trosorna jag köpte idag köpten på Kappahl där de hade 3 för 2 vilket alltid är uppskattat! Eftersom jag för ett par helgen sedan tog en storrensning (välbehövligt!) i min underklädeslåda unnade jag mig tre nya par.


Ser de inte mysiga ut? Ren bomull, de gillar jag. Och skrynkliga kanter, det är sött!

Med dessa ord säger jag godnatt! Det är dags för en lång natts sömn så jag kan ladda batterierna för en LÅNG pluggdag i morgon också. Nattinatt!

Äckliga toaletter!

Jag har tänkt skriva detta ett antal gånger men aldrig kommit mig för. Toaletterna i skolan är inte alltid så himla roliga att gå på, och jag som har en pingisblåsa kan ju glömma att hålla mig en hel dag. De är inte ostädade egentligen och inte gamla och unkna utan bara ÄCKLIGA! Papper på golvet (använt till och med?), toaringen uppfälld, någon har glömt att spola, någon har glömt gjort rent efter nr2, äcklig substans på ringen, behöver jag fortsätta? Kan det vara för att det gå mycket mer killar än tjejer på min skola? Kan man vara så elak och skylla på de stackars killarna? Ingen aning faktiskt. Sen är det ju så att killarna behöver faktiskt inte ens nudda toaletterna, vi måste sätta oss ner på dom. Ibland är livet orätvist! haha. Iofs är allmänna toaletter i övrigt ÄCKLIGA! Nog om detta..

Har precis duschat och ska plocka upp min klädhög, den har växt ytterliggare! Sen ignorerar jag den överfulla tvättkorgen och hoppas att den andra i detta hushåll kan och vill ordna det någon dag :) Tihii!

Nu faller löven.

Blev en lång dag i skolan, var kvar ända till sex. Kände mig väldigt motiverad måste jag säga, blir nog en sån dag imorgon med! Stannade på Backaplan för jag skulle köpa ett nytt block, men då var det såklart slut. Jag vill ha ett speciellt, med plast runt, hehe! Inget annat duger ;) Istället blev det tre par trosor och ett par strumpbyxor. De jag köpte på Gina Tricot  var helt värdelösa, väldigt irriterande!

Nu ska jag käka lite kvällsmat och kolla på Kalla Fötter. Ciao!

Klädhögen växer och växer

På morgonen har man alltid bråttom innan man ska iväg, oavsett hur tidigt man går upp. När man ska bestämma vad man ska ha på sig så blir det stressigt och de kläder som man inte ska ha på sig hamnar i vår tidningskorg vid spegeln. Just nu har den växt och brett ut sig lite grann, det är med andra ord dags att oplocka in dem i garderoben igen. Inte det roligaste precis, det är ju roligare att plocka ut plagg ur garderoben, haha! Tror det får vänta tills i morgon, ska drömma mig bort på ressidor en stund. Känns som alla åker både hit och dit men själv är man kvar här i Göteborg ett par år. Sånt är livet antar jag?

Kalla fötter

Åkte som vanligt in till skolan tidigare idag, fick en del gjort. Försökte ringa NK och ta reda på hur de sköter sina inköp, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. fick ett nummer till en tjej som lät väldigt konstig när hon svarade. Anledningen var att hon befann sig i Bangkok så hon gav mig ett nummer till en annan tjej som inte ville svara på hela dagen! Så jag får försöka i morgon igen.
Beslutade mig för att åka hem efter lektionen idag och inte sitta kvar. Kände mig lite trött, så nu ska jag kolla på Kalla Fötter som Johan så snällt fixat till mig (ibland skiner dom till!) och sen ska jag ta och plugga lite till. Men just nu vill jag bara ligga i soffan en stund! På återseende :)

Lugnet blev en storm till

Det som blev ett lugn idag blev en storm igen. Det blåser som tusen ute igen så jag har tänt ljus i hela lägenheten. Det är ju så mysigt när det regnar och blåser ute. Är helseg, ska kolla på någon bra film tror jag. Mamma Mia skulle inte vara fel att se såklart. Men undra hur kvalitén är? Annars skulle jag nog kunna tänka på att se Hairspray, det var riktigt länge sen. Den är ju också jättemysig att se! Jag har en förkärlek för musikalfilmer vilket kanske märks? Hehe.



Nu när det är så grått och trist ute, blir jag så sugen på att åka utomlands. Eller att titta och planera rättare sagt. tyvärr är det jag i denna lilla familj som gillar att planera, men min andra hälft är inte alls lika sugen på det. "Det ordnar sig" är ett standardsvar när jag tjatar :) Grekland lockar mycket till sommaren i alla fall. Europa har mycket outforskat, man behöver inte bege sig över hela jordklotet för att hitta sina favoritställen, även fast vissa tror det.


Santorini vore väl inte fel? (bilder från Apollo)
Klicka för att förstora.


Laddar min iPod nu och ska såsmåningom lägga in lite ny musik. Dock ligger den på Johans dator så jag hoppas att han inte tagit bort den. Risken är rätt stor, han gillar inte min musik!

Nej, nu ska jag titta på någon film och mysa lite. Godkväll!

Lugnet efter stormen

Idag är det lugnet efter stormen här hos oss för jisses vad det blåste och stormade i natt! Ett tag, vid femtiden tror ajg, kändes det som om fönstrena skulle gå sönder. Det susade och slog, helt sjukt! Idag är det däremot jättelugnt förutom regnet då. Men jisses, vilken storm som sagt!

Ska göra mig i ordning, vår grupp ska ju ses i skolan idag, en söndag. Inte min favoritdag eftersom jag ofta är sjukt seg och helst bara vill titta på tv eller se nån film. Och idag när det är så himla grått ute blir man ännu mer sugen på det! Jag ska i alla fall göra mig i ordning nu, så hörs vi sen. Adjö!

Inatt får man hålla i hatten!

Javisst, inatt ska det bli storm här. Det står på Aftonbladet att det till och med kommer blåsa föremål, så man måste verkligen akta sig! Det blåser rätt bra nu med faktiskt.

Ikväll ska vi äta pizza, vi trodde vi hade allting, men så hade vi såklart ingen skinka. Då blir det att gå och handla då. NU! Ciao.

Lördag, med en låååång sovmorgon!

Inatt sov jag tolv timmar. Kändes som om det behövdes! Jag somnade vid elva igår, då har man inte ens gått ut på krogen om det vore en sådan kväll, haha. Men är man trött så är man. Idag är det lite plugg som gäller, samt allmänt uppvilande. Det är grått och trist ute, så det är inget uteväder.
Igår käkade jag och Johan pommes, fläskkarré och grillade champinjoner. Mycket gott! Vår köksgrill är hur bra som helst, jag tror mamma ångrade sig lite med att ge den till oss, haha!
Ska sätta igång nu, få någonting gjort. Trevlig lördag!


Så gott så gott!

Nu är det HELG!

Kom hem för en halvtimme sen, hur skönt som helst. På sista lektionen, den som blev flyttade till idag, var vi bara fem stycken! Snacka om privatlektion, man fick ut rätt mycket av den i alla fall.

Just nu står Johan i köket och ska lägga köttet och champinjonerna i marinad samtidigt som han vrålar Kristina från Duvemåla. Det är inte lika bra som originalet dock!

Ska kila iväg och hjälpa till, Gud förbjude att sitta här och slöa en stund.. Ciao!

Första dagen denna vecka som jag har jeans, det har annars varit kjol-vecka för min del!


Mina nya markerpennor i fina färger, jag blir glad bara genom att titta på dem!


YES, äntligen är skoldagen slut och helgen på intågande! Mina utekläder denna dag..

Thank God it's friday!

Äntligen fredag, jihaa! Har gått upp tidigt VARJE morgon denna vecka som jag lovade mig själv att göra, med resultatet att jag idag är sjukt trött. Jag tror iofs att det går över när man väl kommer till skolan och börjar plugga. Jag ska snart åka in och plugga APU, fortsätta att läsa i boken och försöka sammanfatta det viktigaste i min lilla rosa bok. Måste även köpte en ny marker, sån där som man markerar text med, för jag har markerat så mycket i vår stora, tjocka bok att den har tagit slut! Ojsan, hoppsan! Flitens låga brinner stadigt här hos mig förstår ni ;)

Nu ska jag hälla i mig mitt kaffe och sen ska jag kila till bussen! På återseende, adios!

Kan man känna sig lite lättad?

Sitter just nu och slötittar lite på artiklar på Aftonbladet. Det är ju stort hålligång nu med Rosa Bandet vilket är jättebra, helt plötsligt känns det som om det drabbar många kvinnor i ens omgivning. Hittade då en artikel där det står om en undersökning gjord av brittiska forskare som visar att kninnor som är större än genomsnittet vid födseln löper större risk att få diagnosen bröstcancer. Jag var ju pytteliten, så då behöver jag inte oroa mig? Eller? Jag tror man ska ta sådana undersökningar med en nypa salt, det är trots allt MÅNGA faktorer som spelar in om du blir drabbad eller ej. Men ändå, det var ju mer än 600 000 kvinnor som var med i undersökningen!

Nej, mat var det!

Trött trött!

Idag är jag trött trött och ska hoppa över träningen. IGEN! Jag orkar verkligen inte, ska laga mat och greja så det känns som om tiden inte räcker till. Sånt är livet ibland!

Idag hade vi gruppmöte men som vanligt kunde ju inte hela gruppen vara med, vi var bara fyra stycken på mötet. Det gick bättre än väntat förutom att vi tydligen har valt olika segment och det fungerar ju uppenbarligen inte. Jag och Gustav var helt säkra på att vi hade rätt och att vi sagt det från början men de andra hävdade då tvärtom. Efter många om och men (jag var rätt passiv och mesig i diskussionen då jag inte ödslar energi i onödan) kom vi fram till att jag och Gustav skulle ändra vårt Marknadserbjudande till det segment som de tyckte. Så imorgon blir det ändring på det och sedan redovisning.

Igår hade vi ingen Materialteknik för vår lärare var borta så vi ska ha den lektionen i morgon istället. Klockan tre till fem! HAHA, kul en fredag... Å andra sidan ska helgen ägnas mestadels åt studier så why not liksom?

Nu ska jag gå och göra mat, måste ju ha matlådor till skolan ju.. Köttgryta med svamp, mycket gott! Och sen är det ju äntligen nya avsnitt av du är vad du äter! Jag är verkligen inte Anna Skippers stora idol men det är ju faktiskt rätt trevligt att titta på ändå. Sen läste jag i Metro idag att de i något av de kommande programmen skulle filma från deras (hon och hennes man då) semesterhus de köpt i Turkiet. Det är ju ett måste för mig för Turkiet är nästan mitt favoritställe att vara på! Adjö så länge.


Dagens, min nyfunna favoritkjol :)


Denna fagra tygpåse rövade jag med mig från mormor och morfar. Den har jag alla mina tunga böcker i till och från skolan. Jag tycker det är så skön text på den, jag känner mig jättesöt när jag går med den ;) BLI NATURVÄRNARE, PRECIS SOM JAG!

The winner takes it all!

Lyssnar på Soundtracket till Mamma Mia nu och är hur sugen som helst på att se filmen IGEN! Jag har ju som sagt sett både musikalen och filmen. Jag kommer absolut köpa filmen när den nu kommer ut och så ska den få stå på en av tavellisterna och sprida glädje! Jag har också sparat plats till SATC-filmen såklart.

Idag har varit en bra dag, goda nyheter. Nu är det som det är och mer kan man ju inte göra! Men kom ihåg att man ska vårda sina nära och kära runtomkring sig, man lever inte i all evighet tyvärr..
Åkte in till skolan tidigt idag med och har kommit en bra bit på väg i APU:n vilket känns himla skönt. jag och Gustav hann klart med Marknadserbjudandet också, men vi får väl se i morgon vad gruppen har att säga. Vi var hur som helst mycket nöjda med vårt arbete! Vi åkte hem vid fem-tiden så det blev en okej dag, inte jättelång utan lagom. Jag och J åkte och storhandlade när jag hem, något nytt som vi gör. han är så rolig för man får absolut inte handla några andra dagar än de två dagar i veckan som man ska storhandla, haha. Han anser att det inte finns någon mening med det annars! Han är söt den där Johan...

Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen och sen blir det sängen. Imorse var det så sjukt jobbigt att gå upp, men jag har ju bestämt mig att jag ska gå upp SENAST sju måndag-fredag och hittills har det ju gått bra. Man blir ju pigg bara man reser på sig, men när klockan ringer och han som ligger bredvid ligger och sover är det rätt lockande att ligga kvar! Men har jag bestämt mig så har jag :)

Godkväll gott folk!


Today I'm wearing this..


Ser jag trött ut eller vad?


Min nya SUPER-penna, jag skriver hur bra som helst nu ;)

RSS 2.0