recept på god potatissallad!

hittade ett recept på en god potatissallad!

färskpotatis 800 g
ruccolasallad 80 g
blandade salladssorter 200 g
haricots verts 100 g
paprika 2 st
röd lök 2 st
vitlöksklyftor 1-2 st, eller efter smak
balsamvinäger 0.5 dl
olivolja 2 dl
citronsaft 2 msk
salt och peppar 1 tsk, eller efter smak

Skölj och koka potatisen i saltat vatten. Skiva eller dela potatisen. Den kan med fördel användas lite ljummen. Även bönorn kan värmas lite. Paprikan kärnas ur och skärs i tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Blanda ner produkterna i serveringsskålen. Rör ihop citronssaft, olja och vinäger med kryddorna och häll sedan blandningen över grönsakerna. Riv över färska kryddor som dekoration och smaksättning t.ex. bladpersilja.
Vill man göra salladen extra matig kan man med fördel blanda i fetaost och svarta oliver.

Hittade den här och tyckte att den verkade jättegod :) eller hur?

Satt i solen på balkongen och läste förut. Hur skönt som helst! När solen tittar fram och det blir sådär varmt på vår balkong så längtar man ännu mer tills sommaren! Men det är verkligen inte långt kvar nu. Tittar på schemat och ser att det INTE är många veckor kvar tills maskinprojektet ska vara inne och programmeringstentan ska vara skriven (och förhoppningsvis godkänd vilket känns helt omöjligt just nu) och kontentan av detta är då att det inte kan vara så långt kvar tills den efterlängtade sommaren är här! Weeei :) Hoppas hoppas att sommaren blir bättre än förra i alla fall! Iofs så måste den bli jävligt dålig för att vara sämre så sannolikheten känns rätt så bra.

I helgen fick vi celebert besök av Johans mor och far! Och tänk så snälla de var som gjorde så att den FINA bokhyllan som jag (och Johan litegrann) så länge gått och trånat efter. Efter att ha spenderat hela lördagskvällen med att slipa slipa slipa så var det också dags att måla måla måla och resultatet: STRÅLANDE! Kunde inte blivit bättre! I'm soooo happy :)


Före                             Efter

Dock så ställde vi bara dit lite saker som stod och skräpade i skåpen för att den inte skulle känna sig alltför ensam! Och nu när den blev så fin så kanske den ska stå i vardagsrummet istället? Ska testa och se om det blir bra annars så är den ju fin där den är :) Men visst blev den fin?

Sen så fyndade jag på Netto och kom hem med TVÅ par nya gardiner. Iofs kom bara ett par till använding just nu, men det andra paret kommer ju hängas upp när det är dags för uppfräschning igen. Det är alltid kul med lite förändring och förbättring i vardagen :)



Nehee, nu är det nog dags att lägga sig och läsa lite. Har massor med böcker som jag vill läsa, men alltför lite tid och alltför mycket trötthet smyger sig på på eftermiddagarna! Men snart är det sommar och då finns det tid. Fick mitt schema fårn Ica idag och jag känner mig mycket nöjd med det. Jennie, jag längtar förskräckligt mycket till sommaren och allt som väntar! Nu är det upp till oss att se till att det händer också :) men det fixar vi!

Godnatt, Ciao!

Jaa, jag vet att blommorna ser lite mörbultade ut och fönstret är skitigt, men det får gå ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0