Recept på kokosräkor i röd curry
1 kg stora räkor med skal eller ca 400 g skalade
2 paprikor (gärna i olika färger)
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl Kelda Kokos
1 dl lätt créme fraiche
färsk koriander eller persilja
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, Kelda Kokos och créme fraiche till såsen i en bunke. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.
Räkorna går alldeles utmärkt att byta ut mot kyckling :)
2 paprikor (gärna i olika färger)
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl Kelda Kokos
1 dl lätt créme fraiche
färsk koriander eller persilja
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, Kelda Kokos och créme fraiche till såsen i en bunke. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.
Räkorna går alldeles utmärkt att byta ut mot kyckling :)
Kommentarer
Postat av: jennie
haha vad roligt, jag satt förut och försökta luska ut vad den den röran kunde innehålla haha, tack för den :)
Postat av: birk
Ny blogg :) :) :)
Ska genast prova ditt recept :P
Trackback